Ιστιοφόρο βυθίστηκε ανοικτά του Παλέρμο – Ένας νεκρός και 6 αγνοούμενοι

Διαβάζεται σε 2'
Ιστιοφόρο βυθίστηκε ανοικτά του Παλέρμο – Ένας νεκρός και 6 αγνοούμενοι
Coast Guard Italy iStock

Το ιστιοφόρο γιοτ Bayesian βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας. Έξι άνθρωποι αγνοούνται, ενώ ένας ανασύρθηκε νεκρός.

Ενας νεκρός και έξι αγνοούμενοι είναι ο νεότερος προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου του ιστιοφόρου γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 ανθρώπους και βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

«Ένας νεκρός εντοπίσθηκε στο κύτος, αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το βάθος των 50 μέτρων», εξήγησε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Περιλαμβάνεται στους επτά αγνοούμενους που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και είναι τέσσερα άτομα βρετανικής, δύο αμερικανικής και ένα καναδικής υπηκοότητας.

Η ακτοφυλακή και πυροσβέστες διέσωσαν 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, αφού το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή κατά την ανατολή του ηλίου.

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

This picture taken from video released by the Italian Firefighters on Monday, Aug. 19, 2024, show the stretch of Sea near Palermo, Sicily, in southern Italy, where the sail yacht Bayasian under UK flag sank early Monday. (Vigili del Fuoco via AP, HO) AP Photo

Ελικόπτερο, σκάφη της ακτοφυλακής και δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Το Bayesian είχε ναυπηγηθεί στην Τοσκάνη το 2008 και ανακαινίσθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TGCom 24.

Το ιστιοφόρο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό κατάρτι από αλουμίνιο το οποίο, με ύψος 75 μέτρα, θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο . Τα πανιά του είναι συνολικής επιφάνειας 3.000 τ/μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα