Ιταλία: Άφησαν εργάτη γης με κομμένο χέρι να πεθάνει στον δρόμο

Διαβάζεται σε 2'
Εργάτες γης
Εργάτες γης AP Photo Joshua A. Bickel

Ένας αγρότης γης, ηλικίας μόλις 31 ετών, αφέθηκε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο να πεθάνει σε δρόμο της Ιταλίας. Έφερε τραύματα στο χέρι και δεν τον βοήθησε κανείς.

Την πάταξη της “βάρβαρης εκμετάλλευσης” ζητούν συνδικαλιστές στην Ιταλία, μετά τον απάνθρωπο θάνατο ενός εργάτη γης, ηλικίας μόλις 31 ετών, στη Λατίνα.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian αναφέρουν ότι ο Satnam Singh φέρεται να εγκαταλείφθηκε σε δρόμο από τον εργοδότη του μετά από ατύχημα κατά το οποίο έκοψε το χέρι του.

Ο Singh τραυματίστηκε τη Δευτέρα ενώ εργαζόταν σε μηχανήματα σε ένα αγρόκτημα στη Λατίνα, μια αγροτική περιοχή κοντά στη Ρώμη, με μεγάλη κοινότητα Ινδών μεταναστών εργατών.

Ο 31χρονος που ήρθε στην Ιταλία με τη σύζυγό του πριν από τρία χρόνια, φέρεται να έμεινε με το χέρι του κομμένο στο δρόμο έξω από το σπίτι του στο Borgo Santa Maria.

Η αστυνομία ανέφερε ότι κλήθηκε από τη σύζυγό του και στάλθηκε αεροσκάφος για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο San Camillo Forlalini στη Ρώμη, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά.

Ο εργοδότης του ερευνάται για ανθρωποκτονία, παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας στο χώρο εργασίας και παράλειψη παροχής βοήθειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, ο Singh εργαζόταν σε μηχανή περιτύλιξης πλαστικών ρολών που ήταν προσαρτημένη σε τρακτέρ όταν συνέβη το ατύχημα.

Τον άφησαν στο δρόμο σαν μια σακούλα με κουρέλια, σαν ένα σάκο με σκουπίδια… παρά το γεγονός ότι η σύζυγός του παρακαλούσε [τον εργοδότη] να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Εδώ δεν βρισκόμαστε μόνο μπροστά σε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, το οποίο από μόνο του είναι ήδη ανησυχητικό, βρισκόμαστε μπροστά σε μια βάρβαρη εκμετάλλευση. Φτάνει πια” δήλωσε στην εφημερίδα Il Giorno η Laura Hardeep Kaur, γενική γραμματέας της μονάδας Frosinone-Latina του συνδικάτου Flai Cgil.

Η Λατίνα είναι γνωστή ως περιοχή εκμετάλλευσης των μεταναστών εργατών στην Ιταλία. Ο Hardeep Kaur δήλωσε ότι ο Singh εργαζόταν για 5 ευρώ την ώρα χωρίς νόμιμη σύμβαση εργασίας. “Οι αλλοδαποί εργάτες συνεχίζουν να είναι αόρατοι, στο έλεος άγριων αφεντικών, συχνά Ιταλών”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα