Ιταλία: Άγαλμα έπεσε στο κεφάλι τουρίστριας και τη σκότωσε – Το βίντεο και οι δύο έρευνες

Διαβάζεται σε 4'
Printscreen από το βίντεο-ντοκουμέντο
Printscreen από το βίντεο-ντοκουμέντο Youtube / @UOL

Σοκ από τον θάνατο γυναίκας στην Ιταλία, η οποία σκοτώθηκε όταν ένα άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της από μπαλκόνι. Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα. Τι ερευνούν οι Αρχές.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ιταλία, και όχι μόνο, ο θάνατος μιας γυναίκας στην Νάπολη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν, ενώ περπατούσε ανέμελη στο δρόμο, ένα άγαλμα έπεσε πάνω στο κεφάλι της.

Ειδικότερα, το αδιανόητο περιστατικό συνέβη την Κυριακή (15/09) και ενώ η 30χρονη Κιάρα Τζακόνις (Chiara Jaconis) από την Πάντοβα περπατούσε σε στενό της Νάπολης, μαζί με τον φίλο της.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα άγαλμα έπεσε από ένα μπαλκόνι στο κεφάλι της και την τραυμάτισε σοβαρά, με την κοπέλα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Η 30χρονη υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα λόγω των σοβαρών τραυμάτων της.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Κιάρα βρισκόταν στη Νάπολη για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Όμως, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έβρισκε έναν τόσο φρικτό θάνατο.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Τις τελευταίες ώρες, ένα βίντεο ντοκουμέντο από το απίστευτο δυστύχημα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, στα πλάνα φαίνεται η Κιάρα Τζακόνις να περπατάει στην οδό Santa Teresella degli Spagnoli μαζί με τον σύντροφό της, κρατώντας τις αποσκευές τους.

Τη στιγμή που φτάνουν στη διασταύρωση με το δρομάκι Sant’Anna di Palazzo, στο κεφάλι της 30χρονης πέφτει από ψηλά ένα αντικείμενο, με την κοπέλα να σωριάζεται αναίσθητη στο έδαφος.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο, ο σύντροφός της ζητά βοήθεια και δύο περαστικοί σπεύδουν να τη βοηθήσουν.

Πληροφορίες ότι το έριξαν παιδιά

Μετά από το σοκαριστικό δυστύχημα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως το άγαλμα φέρεται να το έριξαν παιδιά που βρίσκονταν σε ένα σπίτι στην περιοχή.

Η αστυνομία, υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας της Νάπολης, εντόπισε το σπίτι από το οποίο έπεσε το αντικείμενο που προκάλεσε τον θάνατο της 30χρονης, και συνέλαβε τους γονείς των δύο παιδιών.

Η κατηγορία έχει αναβαθμιστεί από σωματική βλάβη εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Δεν ήταν το παιδί μας που έριξε εκείνο το αγαλματίδιο» δήλωσαν στους ανακριτές οι γονείς του ενός παιδιού που βρισκόταν στο σπίτι, από το οποίο, σύμφωνα με τις έρευνες, έπεσε ή αφέθηκε να πέσει το βαρύ αντικείμενο που χτύπησε την 30χρονη στο κεφάλι.

Οι γονείς του μικρού βρίσκονται υπό έρευνα από την εισαγγελία της Νάπολης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παράλειψη ελέγχου.

Το κλειδί της έρευνας είναι να διαπιστωθούν οι ευθύνες των παρόντων στο διαμέρισμα τη στιγμή της τραγωδίας.

Δεν ερευνώνται μόνο οι γονείς, αλλά και μια μπέιμπι σίτερ που φέρεται να ήταν παρούσα στο σπίτι το απόγευμα της Κυριακής. Στη διάρκεια των ανακρίσεων, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι δεν είχαν «ποτέ δει» το πέτρινο αγαλματίδιο βάρους περίπου δύο κιλών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανακριτές, το αντικείμενο βρισκόταν στο σπίτι και θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί έξω από ένα από τα παιδιά που ήταν παρόντα.

Δύο έρευνες σε εξέλιξη

Σύμφωνα με την Corriere del Mezzogiorno, πραγματοποιήθηκε νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 30χρονης, η οποία θα μεταφερθεί σήμερα στην Πάντοβα για την κηδεία.

Στο μεταξύ, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει και δεύτερη έρευνα που αφορά τη διαρροή του συγκλονιστικού βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος.

Το βίντεο είχε παραδοθεί στις αρχές από έναν ξενοδόχο και, με κάποιο τρόπο, κατέληξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα