Ιταλία: Η συντηρητική συμμαχία κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές στην Λιγουρία

Διαβάζεται σε 2'
Τζόρτζια Μελόνι
Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Hussein Malla

Το σχήμα που απαρτίζεται από τη Λέγκα, τη Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας έφτασε στη νίκη στις τοπικές εκλογές της Λιγουρίας.

Η συντηρητική συμμαχία της Λέγκα, της Φόρτσα Ιτάλια και των Αδελφών της Ιταλίας κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρρα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Με οριακή διαφορά, υπερίσχυσε ο συντηρητικός υποψήφιος και δήμαρχος της Γένοβας, Μάρκο Μπούτσι. Η καταμέτρηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και, βάσει των επίσημων στοιχείων ο Μπούτσι λαμβάνει το 48,4% των ψήφων, ενώ ο κύριος αντίπαλός του, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς και των Πέντε Αστέρων, ο πρώην υπουργός εργασίας Αντρέα Ορλάντο, ακολουθεί με ποσοστό 47,7% .

Για την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας, την περασμένη Παρασκευή, είχαν μεταβεί στην Γένοβα τόσο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, όσο και η αρχηγός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ελι Σλάιν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περιφερειακές αυτές εκλογές κρίθηκαν από τους αναλυτές ένα κρίσιμο πολιτικό τεστ για την χώρα, λαμβάνοντας υπόψη, κυρίως, ότι ο προηγούμενος συντηρητικός περιφερειάρχης της Λιγουρίας,ο δημοσιογράφος Τζοβάνι Τότι, τον περασμένο Ιούλιο αναγκάσθηκε σε παραίτηση, εξαιτίας σκανδάλου υπεξαιρέσεων και διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα