Πλημμύρες στην Ιταλία: Τρεις φίλοι αγκαλιάζονται πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά

Διαβάζεται σε 2'
Πλημμύρες στην Ιταλία: Τρεις φίλοι αγκαλιάζονται πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά
Screenshot

Ένα βίντεο κατέγραψε τρεις φίλους να αγκαλιάζονται λίγες στιγμές πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά από την καταστροφική πλημμύρα που σημειώθηκε την στην Ιταλία την προηγούμενη Παρασκευή (31/5).

Ένα σπαρακτικό στιγμιότυπο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών στην Ιταλία.

Λίγες στιγμές πριν παρασυρθούν από τις πλημμύρες, τρεις φίλοι φαίνεται σε βίντεο να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον. Οι δύο γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι ηλικίας γύρω στα 20, απαθανατίστηκαν στην κάμερα αγκαλιασμένοι αφού βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από νερά, η στάθμη των οποίων ανέβαινε γρήγορα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το SkyNews, οι τρεις νέοι έκαναν βόλτα κατά μήκος του ποταμού Natisone, κοντά στο Ούντινε, στη βορειοανατολική Ιταλία, το απόγευμα της Παρασκευής (31/5). Καθώς η στάθμη του νερού φούσκωσε ξαφνικά, οι τρεις τους συνειδητοποίησαν ότι είχαν παγιδευτεί και φώναξαν για βοήθεια τους περαστικούς.

Επί τόπου κλήθηκαν πυροσβέστες και συνεργεία διάσωσης που έφτασαν γρήγορα στο σημείο.

Κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τα παιδιά πετώντας τους ένα σχοινί – αλλά οι τρεις δεν κατάφεραν να το φτάσουν, σύμφωνα με αναφορές και τελικά παρασύρθηκαν από το νερό. Τα πτώματα δύο γυναικών βρέθηκαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες περίπου 1 χιλιόμετρο πιο κάτω στον ποταμό την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα συνεχίζονται.

Οι γυναίκες έχουν αναγνωριστεί ως μια 20χρονη φοιτήτρια και μια 23χρονη από τη Ρουμανία, η οποία είχε φτάσει πρόσφατα στην Ιταλία για να επισκεφτεί τους γονείς της. Ο άνδρας, ηλικίας 25 ετών, φέρεται να είναι ο φίλος της μεγαλύτερης γυναίκας και είναι επίσης Ρουμάνος. Μια τσάντα που ανήκει σε μια από τις γυναίκες, με το κινητό της τηλέφωνο ακόμα μέσα, ανακάλυψαν οι ομάδες έρευνας το Σάββατο. Στην έρευνα έχουν εμπλακεί περισσότερα από 80 άτομα.

Η τοπική εφημερίδα Messaggero Veneto ανέφερε ότι η θερμοκρασία του νερού ήταν «πολύ χαμηλή» όταν τα τρία άτομα παρασύρθηκαν.

Ανέφερε επίσης ότι τα συνεργεία που βρήκαν τα πτώματα περιέγραψαν τη σκηνή ως «σπαρακτική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα