Ήταν το ιστορικότερο αυθόρμητο φιλί

default image

Η φωτογραφία, ήταν μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες του Β 'Παγκόσμιου Πόλεμου. Είχε ληφθεί από το φωτογράφο Άλφρεντ Εισενστέντ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Λάιφ το 1945

Η νοσοκόμα στην πασίγνωστη  φωτογραφία του  Β ‘Παγκόσμιου Πόλεμου  “Το φιλί στην Τάιμ Σκουέαρ ” πέθανε σε  ηλικία 91 ετών την περασμένη Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Είναι μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες όπου η Εντιθ Σουέιν  δίνει ένα αυθόρμητο φιλί σε ναυτικό των ΗΠΑ στην γνωστή πλατεία  της Νέας Υόρκης  μετά την επιστροφή των στρατιωτών από τη  νίκη επί της Ιαπωνίας στις  14 Αυγούστου 1945.

Η φωτογραφία, η οποία έγινε μια  από τις  πιο εμβληματικές  εικόνες του Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε ληφθεί από το φωτογράφο Άλφρεντ Εισενστέντ  και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Λάιφ το 1945.

Η ταυτότητα της νοσοκόμας στην φωτογραφία δεν ήταν γνωστή μέχρι τα τέλη του 1970. Μετά από χρόνια η Σουέιν  έγραψε στο φωτογράφο λέγοντας του  ότι ήταν η γυναίκα στη φωτογραφία. Όταν ο φωτογράφος την αποθανάτισε εργαζόταν σε Νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη.

Η ταυτότητα του ναυτικού παραμένει  ακόμα και σήμερα άγνωστη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα