Ηθοποιός του “Bob’s Burgers” κινδυνεύει με φυλάκιση για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Διαβάζεται σε 2'
Ηθοποιός του “Bob’s Burgers” κινδυνεύει με φυλάκιση για την επίθεση στο Καπιτώλιο
AP

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ηθοποιός που ομολόγησε τη συμμετοχή του στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου του 2021. Χρησιμοποίησε ασπίδα αστυνομικών για να τους απωθήσει.

Ο Τζέι Τζόνστον, ένας ηθοποιός γνωστός για τον ρόλο του στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων Bob’s Burgers, ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες που σχετίζονται με τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021.

Ο 54χρονος αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ομολόγησε την ενοχή του για το κακούργημα της πολιτικής διαταραχής. Απελευθερώθηκε με εγγύηση 25.000 δολαρίων τον Ιούνιο του 2023 μετά από μια πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

Ο Τζόνστον κατηγορήθηκε επίσης για παρεμπόδιση αξιωματικών κατά τη διάρκεια της αναταραχής, παράνομη είσοδο σε κτίρια ή χώρους και παρεμπόδιση διέλευσης από το Καπιτώλιο.

Έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο ισχυρίζονται ότι ο Τζόνστον εντάχθηκε σε έναν όχλο διαδηλωτών που επιτέθηκαν στην αστυνομία. Ένα βίντεο από το περιστατικό έδειξε τον ηθοποιό να παίρνει μια ασπίδα από έναν αξιωματικό και να τη χρησιμοποιεί για να απωθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Τζόνστον «ήταν κοντά στην είσοδο του τούνελ, γύρισε πίσω και έκανε σήμα σε άλλους ταραχοποιούς να έρθουν προς αυτήν», ανέφεραν τα έγγραφα χρέωσης. Αναγνώρισε επίσης το ρόλο του στην εξέγερση στο Καπιτώλιο, στέλνοντας ένα μήνυμα κειμένου που ανέφερε ότι «δεν ήταν» επίθεση αλλά ότι «κάπως μετατράπηκε σε αυτό».

«Ήταν ένα χάος», ανέφερε ένα άλλο μήνυμα.

Τρεις νυν ή πρώην συνεργάτες του Τζόνστον τον αναγνώρισαν ως ύποπτο από φωτογραφίες που δημοσίευσε το FBI στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον πράκτορα. Το FBI είπε ότι ένας από αυτούς τους συνεργάτες έδωσε στους ερευνητές το μήνυμα κειμένου στο οποίο ο Τζόνστον παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Εκτός από το Bob’s Burgers, ο Johnston εμφανίστηκε στο Mr Show του HBO David και είχε μικρότερους ρόλους στην κωμική σειρά Fox Arrested Development. Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Carl Nichols πρόκειται να καταδικάσει τον Johnston στις 7 Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα