Και η Αλγερία απαγορεύει την προβολή της ταινίας “Barbie” ως “ηθικά ακατάλληλη”

Και η Αλγερία απαγορεύει την προβολή της ταινίας “Barbie” ως “ηθικά ακατάλληλη”
Ryan Gosling και Margot Robbie Scott Garfitt/Invision/AP

Κατά της ταινίας "Barbie" στρέφεται και η Αλγερία απαγορεύοντας την προβολή της στους κινηματογράφους της χώρας. Οι λόγοι που επικαλείται το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος παραμένει η “Barbie“, προκαλώντας αντιδράσεις σε μουσουλμανικές χώρες που την κρίνουν ακατάλληλη για την “αναπαραγωγή ηθικών ζητημάτων” ενώ παράλληλα η ταινία σημειώνει τεράστια εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως.

Τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η Αλγερία αποφάσισε να απαγορεύσει και αυτή με τη σειρά της τη δημοφιλή ταινία ακολουθώντας άλλες χώρες όπως το Βιετνάμ, το Κουβέιτ αλλά και ο Λίβανος, με το υπουργείο Πολιτισμού να ζητά από τους κινηματογράφους να αποσύρουν αμέσως το χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ, όπως σημειώνει το BBC.

“Η ταινία προωθούσε την ομοφυλοφιλία και δεν ήταν σύμφωνη με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις της Αλγερίας”, δήλωσε επίσημη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ωστόσο οι κινηματογράφοι στις πόλεις Αλγέρι, Οράν και Κωνσταντίνο έχουν γεμίσει ασφυκτικά, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο 24H Algérie.

Η ταινία απαγορεύτηκε επισήμως για “προσβολή της ηθικής”, όπως ανέφερε ο ιδιωτικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, προσθέτοντας ότι από την κυκλοφορία της οι προβολές της ήταν sold out κάθε μέρα.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι αστέρες του Χόλιγουντ Margot Robbie και Ryan Gosling, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης βασισμένη στο παιδικό παιχνίδι, όπου η Barbie ταξιδεύει στον πραγματικό κόσμο και εξερευνά την ταυτότητά της.

Περίπου την εποχή της κυκλοφορίας της ταινίας, η σκηνοθέτης Greta Gerwig δήλωσε στους New York Times ότι η ταινία υποτίθεται ότι ήταν “αστεία” και ότι η ελπίδα της για την ταινία ήταν η κοινωνία να “αφήσει τα πράγματα που δεν μας κάνουν απαραίτητα είτε ως γυναίκες είτε ως άνδρες”.

Η ταινία έτυχε θερμότερης υποδοχής από ηγέτες άλλων χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και η ισπανική βασιλική οικογένεια βρέθηκαν σε κινηματογραφικές αίθουσες για να τη δουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα