Καϊλή: “Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν”
Διαβάζεται σε 2'“Βρίσκω εξωφρενική τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύεται έντεχνα εναντίον μου” λέει η κα Καϊλή.
- 25 Απριλίου 2024 22:33
Την πρόθεσή της να μετακομίσει στην Ιταλία αφού όπως λέει το κόμμα της και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την υπερασπίστηκαν στην δικαστική περιπέτεια που είχε αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate, εκφράζει σε συνέντευξή της η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή. «Βρίσκω εξωφρενική τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύεται έντεχνα εναντίον μου» λέει η κα Καϊλή μιλώντας στην ιταλική Corriere Dela Serra.
«Η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών, προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών», προσθέτει.
Απαντώντας στην ερώτηση για τα σχέδια της για το μέλλον και εάν στο τέλος της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, λέει: «Μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία» και αυτό γιατί όπως αναφέρει, η Ιταλία «είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως “εγγύηση” που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».
Η Εύα Καϊλή καταλήγει με μία φράση του Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου που της έρχεται όπως λέει συχνά στο μυαλό: «Προσπάθησαν να μας θάψουν, δεν ήξεραν ότι ήμασταν σπόροι», ενώ σημειώνει πως στον δικαστικό αγώνα που κάνει έχει ξεκινήσει και μία διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη για παραβίαση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς οι «βελγικές αρχές με χώρισαν βίαια από τη δίχρονη κόρη μου. Κάτι που δεν εύχομαι σε καμία μητέρα», όπως λέει.