Καλεί όντως ο Κάμερον τον Τραμπ στο Λονδίνο;

default image

Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός να βρίσκει τις ιδέες του ηλίθιες και διχαστικές, ο ίδιος όμως ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως έχει ήδη λάβει πρόσκληση από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο μοναδικός πλέον υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή πως έλαβε πρόσκληση από την Downing Street και επιπλέον πως αναμένει να τα πάει “καλά” με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.Ο εκατομμυριούχος δεν έχει λάβει επίσημα το χρίσμα, εφόσον όμως είναι ο μόνος υποψήφιος και δεδομένου ότι προελαύνει σε κάθε προκριματική αναμέτρηση ως σήμερα, φαίνεται πως θα είναι εκείνος που θα βρεθεί απέναντι στο δημοκρατικό  υποψήφιο το προσεχές φθινόπωρο. Ο Αμερικανός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως σημείωσε πως πιθανότατα θα αποδεχτεί την πρόταση.

Το αξιοπερίεργο με τη συγκεκριμένη είδηση, είναι πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει αντιδράσει στο παρελθόν έντονα σε δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στην επικράτεια των ΗΠΑ. Ο Κάμερον είχε μάλιστα χαρακτηρίσει τις απόψεις του Αμερικανού υποψηφίου “ηλίθιες, διχαστικές και λανθασμένες”.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού απάντησε πως αποτελεί μακροχρόνια πρακτική, ο πρωθυπουργός να υποδέχεται υποψήφιους για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ που επιθυμούν να επισκεφτούν την Μεγάλη Βρετανία. Ο εκπρόσωπός του πάντως δήλωσε: ‘Δεδομένου πως κανένα κόμμα δεν έχει ακόμη επιλέξει τον υποψήφιό του, δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες ημερομηνίες επισκέψεων”.

Πάντως, ο συντηρητικός Κάμερον, αν και μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τον Τραμπ, έσπευσε αργότερα να δηλώσει πως θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας από την άλλη είναι ακόμη πιο αισιόδοξος: “Θα τα πάμε μια χαρά με τον Ντέιβιντ Κάμερον. Νομίζω πως είναι καλός τύπος”  και πρόσθεσε: “Έτσι κι αλλιώς με έχουν ήδη καλέσει να επισκεφτώ το γραφείο του πρωθυπουργού και ίσως και να το πράξω”. 

ΠΗΓΗ BBC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα