‘Καμπανάκι’ από τον ΟΗΕ για την κατάσταση στο Χαλέπι

default image

Το ανατολικό Χαλέπι δεν θα αντέξει για πολύ, προειδοποιεί ο ΟΗΕ, Τουλάχιστον 10 άμαχοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη, την ώρα που οι μάχες εντείνονται

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο καιρό θα μπορέσει να αντέξει το ανατολικό Χαλέπι καθώς εντείνονται οι μάχες εκεί.

Προφανώς δεν μπορώ να το αρνηθώ, πρόκειται για μια εντατικοποίηση της στρατιωτικής επιχείρησης και δεν μπορώ να προβλέψω πόσο καιρό θα αντέξει το ανατολικό Χαλέπ

«Προφανώς δεν μπορώ να το αρνηθώ, πρόκειται για μια εντατικοποίηση της στρατιωτικής επιχείρησης και δεν μπορώ να προβλέψω πόσο καιρό θα αντέξει το ανατολικό Χαλέπι», είπε ο ντε Μιστούρα μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης που σφυροκοπούνται από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. «Υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη κινητικότητα στο στρατιωτικό μέτωπο», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ή αγνοούνται σήμερα μετά τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην Μπαμπ αλ Νάιραμπ στο ανατολικό Χαλέπι.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι αεροπορικές επιδρομές, περιλαμβανομένων ρίψεων βαρελιών με εκρηκτικά, σημειώθηκαν σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού στη διάρκεια της νύχτας.

Τα Λευκά Κράνη, η ομάδα διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας έπληξαν τη συνοικία Μπαμπ αλ Νάιραμπ την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να φύγουν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άμαχοι.

Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι ο απολογισμός του αναμένεται να αυξηθεί και πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι νεκροί είναι εκτοπισμένοι. Εξάλλου Σύροι αντάρτες μάχονται σήμερα εναντίον φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών στο νοτιοανατολικό Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχων των εξεγερμένων. Η μεγάλη επιχείρηση του συριακού στρατού εκδίωξε τους αντάρτες από το βόρειο τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού και πλέον έχουν υπό τον έλεγχό τους μόνο τα δύο τρίτα της περιοχής αυτής.

Δεν έχει σημειωθεί νέα προέλαση (των κυβερνητικών δυνάμεων), όμως ο βομβαρδισμός και οι μάχες εξακολουθούν να είναι έντονες, κυρίως στην Αζίζα

«Δεν έχει σημειωθεί νέα προέλαση (των κυβερνητικών δυνάμεων), όμως ο βομβαρδισμός και οι μάχες εξακολουθούν να είναι έντονες, κυρίως στην Αζίζα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζάμπα Σαμίγια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας. Η Τζάμπα Σαμίγια είναι μια από τις κυριότερες οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα