Καναδάς: Σκότωσαν τον πιο διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο – Τάιζε λείψανα των θυμάτων του στα γουρούνια

Διαβάζεται σε 3'
Καναδάς: Σκότωσαν τον πιο διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο – Τάιζε λείψανα των θυμάτων του στα γουρούνια
PRINTSCREEN/YOUTUBE

Ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους σκοτώθηκε σε φυλακή στον Καναδά. Τα συγκλονιστικά εγκλήματα που είχε διαπράξει.

Ήταν ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στον Καναδά. Ο Ρόμπερτ Πίκτον έμεινε στην ιστορία για τις αποτρόπαιες πράξεις του, αφού τάιζε τα λείψανα των θυμάτων του στα γουρούνια του στη φάρμα του κοντά στο Βανκούβερ.

Ο Πίκτον πέθανε μετά από επίθεση που δέχθηκε στη φυλακή, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Ο Ρόμπερτ Πίκτον καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2007, με μέγιστη περίοδο αναστολής 25 ετών, αφού κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες 26 γυναικών.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά το αγρόκτημα Πίκτον στο προάστιο Port Coquitlam του Βανκούβερ πριν από περισσότερα από 22 χρόνια, στο πλαίσιο μιας πολυετούς έρευνας για τις εξαφανίσεις δεκάδων γυναικών.

Στη φάρμα του βρέθηκαν τα λείψανα ή το DNA 33 γυναικών, πολλές από τις οποίες περισυνελέγησαν από το Downtown Eastside του Βανκούβερ. Κάποτε καυχήθηκε σε μυστικό αστυνομικό ότι σκότωσε συνολικά 49 γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπως γράφει ο Guardian, ο μάρτυρας κατηγορίας Andrew Bellwood είπε ότι ο Πίκτον τού είπε πώς στραγγάλιζε τα θύματά του και τάιζε τα υπολείμματά τους στα γουρούνια του.

Οι υγειονομικές αρχές κάποτε εξέδωσαν μια συμβουλή για μολυσμένο κρέας προς τους γείτονες που μπορεί να αγόραζαν χοιρινό από τη φάρμα του Πίκτον, ανησυχώντας ότι το κρέας μπορεί να περιείχε ανθρώπινα λείψανα.

Η Cynthia Cardinal, της οποίας η αδελφή Georgina Papin δολοφονήθηκε από τον Πίκτον, δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε» από την ευτυχία της όταν έλαβε ένα μήνυμα στις αρχές του μήνα με την είδηση ότι του είχε επιτεθεί. Το αποκάλεσε «κάρμα».

Η αστυνομία του Βανκούβερ επικρίθηκε ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της τις υποθέσεις επειδή πολλοί από τους αγνοούμενους ήταν εργαζόμενοι στο σεξ ή χρήστες ναρκωτικών.

Η σωφρονιστική υπηρεσία του Καναδά δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα για την επίθεση στον Πίκτον. «Η έρευνα θα εξετάσει όλα τα γεγονότα και τις περιστάσεις γύρω από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον ακολουθήθηκαν οι πολιτικές και τα πρωτόκολλα», ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

«Έχουμε υπόψη μας ότι η υπόθεση αυτού του δράστη είχε καταστροφικές επιπτώσεις στις κοινότητες της Βρετανικής Κολομβίας και σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών, των θυμάτων και των οικογενειών τους. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά την καταδίκη του Πίκτον, ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας Τζέιμς Γουίλιαμς δήλωσε ότι πρόκειται για μια «σπάνια περίπτωση που δικαιολογεί δεόντως τη μέγιστη περίοδο αναστολής που διαθέτει το δικαστήριο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα