Καρφώνουν τη Γαλλία

default image

Πρωταθλήτρια της βιομηχανικής κατασκοπείας, αναδεικνύουν έγγραφα που διέρρευσαν στo Wikileaks τη Γαλλία σε βάρος της Γερμανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Σε βιομηχανική κατασκοπία εις βάρος των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών επιδίδεται η Γαλλία, σε βαθμό μάλιστα μεγαλύτερο από εκείνον της Κίνας και της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το WikiLeaks και αναδημοσιεύει η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.

“Η γαλλική κατασκοπεία είναι τόσο εκτεταμένη που οι ζημίες (που προκαλεί) για τη γερμανική οικονομία, στο σύνολό τους είναι σημαντικότερες από τις ζημίες που προκαλούν η Κίνα και η Ρωσία”, φέρεται να αναφέρει τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο σε έναν γαλλογερμανικό “πόλεμο”. Τον Οκτώβριο του 2009, ο Μπέρι Σμούτνι, γενικός διευθυντής της γερμανικής OHB Technology που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφόρων, είχε δηλώσει πως “Η Γαλλία είναι η αυτοκρατορία του κακού σε ό,τι αφορά την κλοπή τεχνολογίας και η Γερμανία το γνωρίζει”.

Σύμφωνα με στοιχεία του Wikileaks που επικαλείται η νορβηγική εφημερίδα, η Γερμανία προσπαθεί να αναπτύξει με τη βοήθεια των ΗΠΑ, σύστημα κατασκοπευτικών δορυφόρων, παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, η οποία είναι ηγείται των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων στον τομέα, με τους δορυφόρους Helios.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα