“Καρπούζια” γεμάτα μεθαμφεταμίνη στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Διαβάζεται σε 2'
“Καρπούζια” γεμάτα μεθαμφεταμίνη στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού
CBP

Οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ κατάσχεσαν μεθαμφεταμίνη αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, κρυμμένη σε φορτίο καρπουζιών.

Οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν φορτηγό που μετέφερε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε μεθαμφεταμίνη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, κρυμμένη μέσα σε φορτίο με καρπούζια.

Οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ σταμάτησαν ένα φορτηγό που μετέφερε τρέιλερ στα σύνορα με το Μεξικό, στην περιοχή Otay Mesa και κατέσχεσαν πάνω από δύο τόνους μεθαμφεταμίνης – συνολικά 1.220 πακέτα. Τα έγγραφα του φορτίου υποδείκνυαν ότι ο οδηγός μετέφερε φορτίο με καρπούζια, αλλά ένας έλεγχος αποκάλυψε τα πακέτα που περιείχαν τη μεθαμφεταμίνη.

Τα ναρκωτικά ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό και βαμμένα σε δύο αποχρώσεις του πράσινου, ούτως ώστε να παραπέμπουν σε καρπούζια και τα είχαν τοποθετήσει ανάμεσα σε πραγματικά καρπούζια.

CBP

Η απόκρυψη ναρκωτικών μεταξύ προϊόντων είναι ένας συνήθης τρόπος διακίνησης των παράνομων ουσιών στα σύνορα – οι αποστολές με μπανάνες είναι οι πιο δημοφιλείς, αλλά οι αρχές έχουν πρόσφατα εντοπίσει ναρκωτικά ακόμα και σε τυρί γκούντα και αβοκάντο.

Η μεθαμφεταμίνη – ή αλλιώς meth, είναι ένα ισχυρό και εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό. Ο οδηγός παραδόθηκε στις αρχές Ασφάλειας Πατρίδας.

Η κατάσχεση έγινε μία εβδομάδα μετά από την ανακάλυψη σχεδόν 300 κιλών μεθαμφεταμίνης σε μια αποστολή με σέλινο στο ίδιο συνοριακό σημείο. Οι δύο κατασχέσεις είχαν συνολική αξία 6 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το CBS News.

Τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί και προμηθευτές μεθαμφεταμίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Φεβρουάριο, οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν πάνω από 40 τόνους του ναρκωτικού στο μεγαλύτερο εργαστήριο που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι το εργαστήριο διέθετε περισσότερους από 200 φυγοκεντρητές, λέβητες και συμπυκνωτές – βασικός εξοπλισμός για την παρασκευή της χημικής ουσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα