Κατακρημνίζεται η δημοτικότητά του Ερντογάν – Μοίρασε χρήματα σε παιδιά στη σεισμόπληκτη Αντιγιαμάν

Κατακρημνίζεται η δημοτικότητά του Ερντογάν – Μοίρασε χρήματα σε παιδιά στη σεισμόπληκτη Αντιγιαμάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ap

Δέκτης της δυσαρέσκειας των πολιτών έγινε για άλλη μια φορά ο Ερντογάν, όταν μοίρασε χρήματα σε παιδιά στη σεισμόπληκτη Αντιγιαμάν. Για "ντροπιαστικές" στιγμές" έκαναν λόγο χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήματα σε παιδιά στην πληγείσα από τον σεισμό επαρχία της Αντιγιαμάν μοίρασε ο Ερντογάν τη Δευτέρα (27/2), με την κίνησή του αυτή να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για “ντροπιαστικές” στιγμές, την ίδια στιγμή που η δημοτικότητα του τούρκου προέδρου διαρκώς μειώνεται, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αποδοκιμασίες εναντίον του στα γήπεδα. Μάλιστα, νέα δημοσκόπηση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ φέρνει το κόμμα του κυβερνώντος ΑΚΡ κάτω από το 30%.

Την κίνηση του Ερντογάν επέκρινε και μερίδα του τουρκικού Τύπου, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Τζουμχουριέτ που έγραψε: «Στις πλημμύρες δίνει τσάι, στον σεισμό χρήματα».

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν ήρθε να συμπληρώσει την ομιλία του όπου ζήτησε “ευλογία” από τους πολίτες της Αντιγιαμάν ενώ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί επαρκώς τις “πρώτες δύο ημέρες” των μεγάλων σεισμών.

“Τις πρώτες δύο ημέρες, στην Αντιγιαμάν, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να εκτελέσουμε τα έργα (διάσωσης και έρευνας) με την αποτελεσματικότητα που επιθυμούσαμε, λόγω της καταστροφικής επίδρασης των σεισμών, των αρνητικών καιρικών συνθηκών και των δυσκολιών που επέφεραν οι κατεστραμμένες υποδομές. Ζητώ την ευλογία σας εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είμαστε ενήμεροι για τα πάντα και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο”, είπε στις δηλώσεις του.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι “δεν υπήρξε ποτέ χώρα στον κόσμο που να μπορέσει να ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο εμείς, αφού εκτέθηκε σε μια καταστροφή που επηρέασε τόσους πολλούς ανθρώπους σε μια τόσο μεγάλη περιοχή”.

Παράλληλα, υποσχέθηκε να χτίσει περισσότερες από 500.000 νέες κατοικίες μαζί με υποδομές, ιατρικά κέντρα και πάρκα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα