Κατάρριψη MH17: Περίπου 100 από τους επιβάτες ήταν παιδιά

default image

Τραγικές φιγούρες στα αεροδρόμια του Άμστερνταμ και της Κουάλα Λουμπούρ. Σκηνές που φέρνουν στη μνήμη την πρόσφατη τραγωδία της Malaysian Airlines (Pics+Vids)

Σκηνές που ξύπνησαν στη μνήμη τις εικόνες από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 τον Μάρτιο, της Malaysian Airlines, στα αεροδρόμια του Άμστερνταμ και της Κουάλα Λουμπούρ. Δραματικές λεπτομέρειες για την ταυτότητα των νεκρών επιβατών έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με την πάροδο των ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, έως και 100 παιδιά ήταν μεταξύ των 298 επιβαινόντων, στο Boeing 777 που, εκτιμάται ότι καταρρίφθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ

Μέλη των οικογενειών των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν στην δυστύχημα.

Μία πηγή της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε νωρίτερα ότι μεταξύ των επιβατών της μοιραίας πτήσης ήταν τουλάχιστον 20 Μαλαισιανοί και δύο βρέφη.

Εκτός από τους 154 Ολλανδούς επιβάτες, το αεροπλάνο μετέφερε 43 Μαλαισιανούς (οι 15 από τους οποίους ήταν μέλη του πληρώματος), 27 Αυστραλούς, 12 Ινδονήσιους, 9 Βρετανούς, 4 Γερμανούς, 5 Βέλγους, 3 Φιλιππινέζους, έναν Καναδό, σύμφωνα με την τελευταία σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί από την Malaysia Airlines.

 
 
 
 

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής θυγατρικής της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, Χουμπ Χόρτερ, έδωσε έναν κατάλογο με τις εθνικότητες των επιβατών, διευκρινίζοντας όμως ότι η εθνικότητα περίπου 50 εξ αυτών δεν έχει ακόμη επαληθευτεί.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και συνετρίβη κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, σε μια περιοχή την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Οι αρχές στο Κίεβο και οι αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος με αντιαεροπορικό πύραυλο.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σίπολ στις 12:15 (15:15 ώρα Ελλάδας), είπε ο Χόρτερ.

 

Διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα συντρίμμια και πτώματα

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο έπεσε κοντά στην πόλη Σαχτιορσκ της ανατολικής Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκονταν διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση γύρω από τη συντριβή.

«Ακούστηκε μια τρομερή έκρηξη. Φοβήθηκα γιατί ακούστηκε τόσο κοντά στο σημείο που βρισκόμουν εγώ. Κοίταξα προς τον ουρανό και είδα μαύρα κομμάτια να πέφτουν σαν βροχή προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Μετά είδα το αεροπλάνο να προσκρούει στο έδαφος και να κόβεται στη μέση. Πυκνός καπνός αναδύθηκε από το σημείο εκείνο», είπε.

Το ένα φτερό του αεροσκάφους βρέθηκε σε ένα σημείο της περιοχής και κομμάτι της ουράς σε άλλο, ενώ τα κόκκινα και μπλε χρώματα του Boeing 777 της Malaysia Airlines ήταν ευδιάκριτα.

Κομμάτια μετάλλου και τμήματα της ατράκτου βρίσκονταν διεσπαρμένα στο έδαφος, ενώ τα καθίσματα ήταν πλέον άδεια.

Ορισμένα από τα θύματα κείτονταν στο έδαφος με τα ρούχα τους να έχουν καταστραφεί και τα άκρα τους να έχουν πάρει αλλόκοτες γωνίες, ανέφεραν μέλη των σωστικών συνεργείων. Τα σώματα ορισμένων θυμάτων είχαν διατηρηθεί ανέπαφα, ενώ άλλων είχαν διαμελιστεί.

Ένας άνδρας προσπάθησε να συλλέξει όσα περισσότερα διαβατήρια βρίσκονταν διασκορπισμένα στη μεγάλη έκταση ώστε να συγκεντρώσει τα ονόματα των νεκρών.

«Είδα από το μπαλκόνι μου ένα αεροπλάνο να χάνει ύψος και στη συνέχεια ακούσαμε δύο εκρήξεις», δήλωσε ένας από τους αυτονομιστές. Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι αντάρτες είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο από ένα μαχητικό αεροσκάφος ή ένα πύραυλο εδάφους-αέρος», είπε σημειώνοντας ότι οι αυτονομιστές δεν διαθέτουν αυτού του είδους τα όπλα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος σε τόσο μεγάλο ύψος.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, δήλωσε νωρίτερα ότι το αεροσκάφος δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊμάγιερ τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες σχετικά με τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

 
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα