Καταστροφικές πλημμύρες σε Μαρόκο-Υεμένη

default image

Σαρωτικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο βόρειο Μαρόκο στοίχισαν τη ζωή σε 11 άτομα και στην Υεμένη σε 18

Σαρωτικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο βόρειο Μαρόκο στοίχισαν μέσα σε μία νύχτα τη ζωή 11 ανθρώπων, όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν καταπλακώνοντάς τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, όλα τα θύματα ήσαν κάτοικοι της επαρχίας Ναντόρ, που απέχει 500 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της πρωτεύουσας Ραμπάτ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 25 ανθρώπων σε διάφορες επαρχίες της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το Μαρόκο, το οποίο περιοδικά πλήττεται από ξηρασία, κατέγραψε στο διάστημα 17 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 35 χρόνων, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Υεμένη, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σαρώνουν τις νοτιο-ανατολικές περιοχές της χώρας και απειλούν την πόλη Σιμπάμ, την επωνομαζόμενη λόγω της ιδιότυπης αρχιτεκτονικής της και “Μανχάταν της Ερήμου”, η οποία περιλαμβάνεται στα προστατευόμενα από την Unesco μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών η Σιμπάμ, μια πόλη 20.000 κατοίκων στην επαρχία Χαντραμάουτ, γνωστή για τους χωμάτινους “ουρανοξύστες” της, είναι αυτή τη στιγμή εντελώς αποκομμένη από την άνοδο της στάθμης των υδάτων και πολλά από τα οικήματα αυτά κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ελικοπτέρων, ενώ το μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει τη συνέχιση των καταρρακτωδών βροχών τουλάχιστον για τις επόμενες τριάντα ώρες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα