Κατέλαβαν για τους άστεγους κτίριο του κολεγίου της Οξφόρδης

Κατέλαβαν για τους άστεγους κτίριο του κολεγίου της Οξφόρδης

Το πρόβλημα των αστέγων γιγαντώνεται στη Βρετανία και οι ακτιβιστές βρίσκουν πιο τολμηρές λύσεις

“Από το να μένει κενό, καλύτερα να φιλοξενεί άστεγους, ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα”. Με αυτό το σκεπτικό, ακτιβιστές κατέλαβαν κτίριο που ανήκει στο κολέγιο της Οξφόρδης.

Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 14 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στο άδειο κτίριο, που έχει δική του κουζίνα και ντουζιέρες.

Το κτίριο παραμένει κενό από το 2015, έτος που αγοράστηκε για να γίνει ξενώνας φοιτητών.

Οι καταληψίες έστειλαν επιστολή στους ιδιοκτήτες του κτιρίου, ζητώντας τους να τους δοθεί η άδεις να συνεχίσουν τη χρήση του χώρου για το υπόλοιπο του χειμώνα.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των αστέγων στην Οξφόρδη υπερτριπλασιάστηκε από το 2010.

Ένας από τους ακτιβιστές δήλωσε ότι η κρίση της έλλειψης στέγης στην Οξφόρδη είχε επιδεινωθεί από την απόφαση του Συμβουλίου να μειώσει τη χρηματοδότηση για άστεγους  κατά 38% το περασμένο έτος. “61 κλίνες χάθηκαν το 2016 και άλλες 202 θα χαθούν μέσα στο χρόνο”, επισήμανε.

“Ήμουν άστεγος για ένα χρόνο, και κανείς δεν είχε κάνει τίποτα για μένα. Αλλά, ξαφνικά, αυτοί οι άνθρωποι εμφανίστηκαν από το πουθενά, και έχουν οργανώσει κάτι εκπληκτικό. Είναι απλοί άνθρωποι, με συνηθισμένες δουλειές, και δείτε τι έχουν καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες. Εάν μπορούν αυτοί να προσφέρουν ένα καταφύγιο, γιατί δεν μπορεί το Συμβούλιο να κάνει κάτι τέτοιο; ” δηλώνει ένοικος του καταληφθέντος κτιρίου.

Από την πλευρά του, το κολέγιο δηλώνει ότι σκοπεύει να έρθει σε επαφή με τους καταληψίες, τους άστεγους, τους κατοίκους της γειτονιάς αλλά και ειδικούς, “ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διαμονή αυτών των ατόμων σε ένα παλιό και ερειπωμένο κτίριo.

Πηγή: The Independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα