Κατολισθήσεις στην Ινδία: Στους 182 νεκρούς ο νέος τραγικός απολογισμός

Διαβάζεται σε 2'
Κατολισθήσεις στην Ινδία: Στους 182 νεκρούς ο νέος τραγικός απολογισμός
Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανήματα για να "κοσκινίσουν" τα συντρίμμια τη δεύτερη ημέρα της αποστολής τους μετά τις κατολισθήσεις της Τρίτης. AP Photo

Μέχρι στιγμής 182 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ ο ινδικός στρατός προσπαθεί να στήσει μεταλλική γέφυρα για να αποκατασταθεί η σύνδεση μεταξύ των περιοχών που έπληξαν οι φονικές κατολισθήσεις.

Ο ινδικός στρατός εμμένει στις προσπάθειες του για την κατασκευή μεταλλικής γέφυρας προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση μεταξύ των περιοχών που έπληξαν οι φονικές κατολισθήσεις. Παράλληλα, οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 182, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο νότιο κρατίδιο Κεράλα, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι πλαγιές λόφων νωρίς την Τρίτη (30/7) και χείμαρροι λάσπης, νερού και βράχων να σαρώσουν φυτείες τσαγιού και μικρούς οικισμούς.

Μεταξύ των προσπαθειών του ινδικού στρατού είναι και η κατασκευή μίας γέφυρας μήκους 58 μέτρων με σκοπό την μεταφορά εξοπλισμού στην πληγείσα περιοχή Μουντακάι, η οποία όμως λόγω των κατολισθήσεων κατέρρευσε την Τρίτη (30/7).

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών διάσωσης και κατοίκους της περιοχής, έχουν διασωθεί όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπως φυτείες τσαγιού. Οι αρχές δηλώνουν ότι δεν αναμένουν να εντοπίσουν άλλους επιζώντες και οι προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στην περισυλλογή των νεκρών.

Οι διασώστες στη δεύτερη ημέρα της αποστολής τους μετά τις κατολισθήσεις της Τρίτης (30/07) διασχίζουν ένα ποτάμι στην Chooralmala AP Photo

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές μετά από τις θανάσιμες πλημμύρες του 2018. Παράλληλα, ειδικοί δήλωσαν ότι στην περιοχή είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες που είχαν ως αποτέλεσμα να μαλακώσει το έδαφος πριν από τις ακραίες βροχοπτώσεις της Δευτέρας (29/07) που προκάλεσαν τις κατολισθήσεις.

Οι αρχές έχουν καταγράψει 182 νεκρούς μέχρι στιγμής, και 206 άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Asianet έκανε λόγο για 281 νεκρούς.

Σχεδόν 1.600 άνθρωποι έχουν διασωθεί τις δύο τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ σχεδόν 350 κτίρια έχουν πληγεί.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας και οι αρχές θα είναι σε θέση να επιταχύνουν τις έρευνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα