Κένυα: Κατακραυγή για τη δολοφονία ακτιβιστή της LGBTQ+ κοινότητας – Το πτώμα του βρέθηκε σε μεταλλικό κουτί

Κένυα: Κατακραυγή για τη δολοφονία ακτιβιστή της LGBTQ+ κοινότητας – Το πτώμα του βρέθηκε σε μεταλλικό κουτί
Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Κένυα AP

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δολοφονία του Edwin Chiloba, ενός ακτιβιστή της LGBTQ+ κοινότητας στην Κένυα. Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε μέσα σε μεταλλικό κουτί.

Εθνική οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός ακτιβιστή για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, του οποίου το πτώμα βρέθηκε μέσα σε μεταλλικό κουτί.

Ο Edwin Chiloba, ένας 25χρονος σχεδιαστής μόδας και μοντέλο, βρέθηκε νεκρός στην άκρη ενός δρόμου την Τετάρτη, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα έξω από την πόλη Eldoret Valley Rift στη δυτική Κένυα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, τα κίνητρα της δολοφονίας του παραμένουν ακόμη άγνωστα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Το εν λόγω έγκλημα έχει προκαλέσει την οργή Κενυατών ακτιβιστών, που ζητούν ταχεία διερεύνηση επιθέσεων σε άτομα LGBTQ+.

Η ομοφυλοφιλία παραμένει δυστυχώς ταμπού στην Κένυα και σε μεγάλο μέρος της Αφρικής και οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν συχνά διακρίσεις, ακόμη και διώξεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι προσπάθειες ανατροπής των νόμων που απαγορεύουν την ομοφυλοφιλία στην Κένυα έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς και το ομοφυλοφιλικό σεξ παραμένει αξιόποινο έγκλημα με ποινές που περιλαμβάνουν φυλάκιση έως και 14 ετών.

“Είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός ότι συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες κλιμάκωσης της βίας που στοχεύει τους LGBTQ+ Κενυάτες”, δήλωσε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας σε δήλωση την Παρασκευή.

“Καθημερινά, τα ανθρώπινα δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων παραβιάζονται με ελάχιστες συνέπειες για τους δράστες”, πρόσθεσε, καλώντας την αστυνομία “να διεξάγει ταχείς έρευνες και να διασφαλίσει ότι οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα διωχθούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα