Κέβιν Σπέισι: Αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 4 ανδρών

Κέβιν Σπέισι: Αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 4 ανδρών
Kevin Spacey (AP Photo/Alberto Pezzali)

Αθωώθηκε ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι για τις κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος 4 ανδρών.

Ο Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος για τη διάπραξη σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος τεσσάρων ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2001 και 2013, κατά την πολύκροτη δίκη του στο δικαστήριο του Southwark στο Λονδίνο, την Τετάρτη (26/7), ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο 64χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός φέρεται να έκλαψε στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ενόρκους, που τον απάλλαξαν από τις κατηγορίες, αφού συνεδρίασαν επί 12 ώρες και 26 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Σάουθγουορκ, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο ηθοποιός θώπευσε επιθετικά τρεις άνδρες σε διαφορετικές περιπτώσεις, την εποχή που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Ολντ Βικ του Λονδίνου.

Ο Σπέισι δήλωνε αθώος για όλες τις κατηγορίες, λέγοντας συγκεκριμένα, ότι:

  • Μοιράστηκε μια συναινετική ερωτική στιγμή με έναν πρώην επίδοξο ηθοποιό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός τον νάρκωσε και τον βίασε ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του,
  • Είχε μια “κάπως οικεία” σχέση με έναν άλλο καταγγέλλοντα, αλλά αρνήθηκε ότι του επιτέθηκε με “βίαιο, επιθετικό, επώδυνο τρόπο” – και είπε ότι “ένιωσε σαν να τον είχαν μαχαιρώσει πισώπλατα” όταν άκουσε τις κατηγορίες,
  • Ότι οι ισχυρισμοί ενός άνδρα που γνώρισε σε ένα θέατρο του West End στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν “τρέλα” και ότι το περιστατικό που περιγράφει ο καταγγέλων “δεν συνέβη ποτέ”,
  • Ότι μπορεί να είχε “προσεγγίσει” έναν άλλο καταγγέλλοντα, αλλά “τη στιγμή που μου είπε ότι δεν ενδιαφερόταν, σταμάτησα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Sky News, ο Σπέισι έφυγε από μια πλαϊνή έξοδο του κτιρίου, αποφεύγοντας τα μέσα ενημέρωσης που τον περίμεναν έξω.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Σπέισι διατυπώθηκαν το 2017, στην αρχή του κινήματος #MeToo, όταν ο ηθοποιός βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη σειρά της πλατφόρμας Netflix “House of Cards”. Αμέσως αποπέμφθηκε από τη σειρά και από άλλα καλλιτεχνικά σχέδια στα οποία επρόκειτο να συμμετάσχει.

Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της δίκης, οι τέσσερις άνδρες έλεγαν ότι δεν τολμούσαν να μιλήσουν νωρίτερα γιατί θεωρούσαν ότι δεν θα τους πίστευε κανείς, λόγω της επιρροής του διάσημου κατηγορουμένου.

Υπέρ του Σπέισι κατέθεσε στη δίκη ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον.

Ο Σπέισι είχε κατηγορηθεί και στις ΗΠΑ για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά πέρσι κρίθηκε επίσης αθώος, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2019 αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για μια άλλη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα