Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο – Δύο νεκροί

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομία στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου) iStock

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στη νότια επαρχία Jiangxi, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στη νότια επαρχία Jiangxi της Κίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δεν έχει γίνει σαφές αν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδας, στο σχολείο της πόλης Guixi, με την αστυνομία να αναφέρει πως η δράστις είναι μία 45χρονη γυναίκα, η οποία χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για φρούτα. Η ύποπτη συνελήφθη από την αστυνομία και εις βάρος της διατάχθηκε έρευνα, σύμφωνα με το CCTV.

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο περιέγραψαν το σοκ και τον τρόμο τους στο άκουσμα της επίθεσης, με έναν από αυτούς να δηλώνει στο BBC: “Το παιδί μου είναι στην πέμπτη τάξη και έφτασε με ασφάλεια στο σπίτι του, αλλά το σχολείο δεν μας ενημέρωσε για τίποτα και κράτησε τα πάντα κρυφά”

Ένας άλλος πατέρας, ο οποίος επίσης θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε: “Φυσικά, φοβόμαστε. Δεν είναι μόνο τα παιδιά, ακόμη και εμείς οι ενήλικες είμαστε πολύ φοβισμένοι“.

“Οι δάσκαλοι της τάξης το χειρίστηκαν αρκετά καλά- αμέσως ανάρτησαν φωτογραφίες των παιδιών στην ομάδα γονέων, λέγοντας ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και ότι είχαν ήδη κλειδώσει τις πόρτες, ζητώντας από τους γονείς να έρθουν να τα παραλάβουν. Ανέφεραν ότι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι ακόμη υπό διερεύνηση”, πρόσθεσε.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα στην Κίνα τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Μάιο, όπως αναφέρει το BBC, ένας άνδρας μαχαίρωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 21 σε νοσοκομείο στη νότια επαρχία Γιουνάν (Yunnan).

Τον περασμένο Αύγουστο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας με ιστορικό ψυχικής ασθένειας επιτέθηκε με μαχαίρι σε κατοικημένη συνοικία στο Γιουνάν.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ (Guangdong).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα