Κίνα: Εστιατόριο προκάλεσε τους πελάτες να φάνε 108 dumplings κι αυτό δεν πήγε πολύ καλά

Κίνα: Εστιατόριο προκάλεσε τους πελάτες να φάνε 108 dumplings κι αυτό δεν πήγε πολύ καλά
Φωτογραφία αρχείου Getty Images/iStockphoto

Αντιμέτωπο με τις αρχές βρίσκεται εστιατόριο στην Κίνα, το οποίο προκάλεσε τους πελάτες του να φάνε 108 dumplings όσο πιο γρήγορα μπορούν για ένα δωρεάν γεύμα. Η νομοθεσία που παρέβλεψαν.

Ένα εστιατόριο στην Κίνα που προκάλεσε τους πελάτες του να φάνε περισσότερα από 100 dumplings (τοπικό ζυμαρικό), με αντάλλαγμα ένα δωρεάν γεύμα, βρέθηκε αντιμέτωπο με τις αρχές, καθώς ερευνάται αν παραβίασε το νόμο της χώρας κατά της σπατάλης τροφίμων.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Yibin στη νοτιοδυτική επαρχία Sichuan επιτέθηκαν στο εστιατόριο, αφού ενημερώθηκαν για την πρόκληση του “βασιλιά του μεγάλου στομάχου”.

Στην πρόκληση αυτή, οι πελάτες καλούνταν να φάνε τουλάχιστον 108 dumplings ή πικάντικα wonton, όσο πιο γρήγορα μπορούν, προκειμένου να κερδίσουν ένα δωρεάν γεύμα.

Για να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον, το εστιατόριο είχε διαφημίσει την προσφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει τους πελάτες, μόνο που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς δήλωσε ότι θα ξεκινούσε έρευνα για το αν είχε παραβιάσει τη νομοθεσία σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων.

Το εν λόγω εστιατόριο, σύμφωνα με το CNN, είναι μόλις ένα από τα πολλά που ελέγχονται από τις αρχές για παράβαση της εν λόγω νομοθεσίας σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Βάσει του νόμου, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 10.000 γιουάν (1.400 δολάρια) εάν τους “παρακινούν ή παραπλανούν τους πελάτες να παραγγείλουν υπερβολικά ώστε να προκαλέσουν προφανή σπατάλη”.

Οι διαγωνισμοί φαγητού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, κυρίως για τις δυτικές χώρες. Ωστόσο, αυτό παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα για την Κίνα, καθώς επαναφέρουν τις μνήμες που υπάρχουν από την πείνα που επικρατούσε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, από την οποία πέθαναν περίπου 45 εκατ. άνθρωποι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα