Κίνα: Γιατί τα διαζύγια μειώθηκαν κατά 70%

Κίνα: Γιατί τα διαζύγια μειώθηκαν κατά 70%
Ζευγάρι Κινέζων στο γάμο τους AP

Αμφιλεγόμενη ρύθμιση του νέου κινεζικού Αστικού Κώδικα έχει προκαλέσει θεαματική μείωση των διαζυγίων στην Κίνα.

O νέος αστικός κώδικας που εφαρμόζεται στην Κίνα από την 1η Ιανουαρίου του 2021 έφερε πτώση στα διαζύγια κατά..70% όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέγουν οι αρχές της χώρας.

Αν μην τι άλλο πρόκειται για μία εντυπωσιακή μείωση η οποία αξίζει της προσοχής μας. Τι ήταν αυτό που οδήγησε σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με το νέο Αστικό Κώδικα της χώρας κάθε ζευγάρι που καταθέτει αίτημα διαζυγίου υποχρεούνται να περιμένουν 30 μέρες μετά τη κατάθεση του αιτήματος και να μην προχωρούν σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Εχουν, δηλαδή, τα ζευγάρια τη δυνατότητα να ξανασκεφτούν την ενέργειά τους, να ζυγίσουν ξανά τα δεδομένα και να αποφασίσουν οριστικά μετά από ένα μήνα.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία φαίνεται ότι έφερε τη μείωση (από 1,06εκ διαζύγια το πρώτο τρίμηνο του 2020 στα 290.000 διαζύγια το πρώτο τρίμηνο του 2021).

Για την εν λόγω ρύθμιση όμως, που ήδη ίσχυε σε πολλές περιφέρειες της Κίνας και πριν την 1η Ιανουαρίου του 2021 υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση. Μήπως, μ’ αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία επιχειρεί να “τρομάξει” τα ζευγάρια που επιθυμούν να χωρίσουν; Μήπως έτσι ένας αποτυχημένος γάμος συνεχίζεται;

Οπως και να έχει, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους: “Ο γάμος και η αναπαραγωή συνδέοονται στενά. Η μείωση των επιτυχημένων γάμων θα επηρεάσει το ποσοστό των γεννήσεων και αυτό με τη σειρά του θα επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις” τόνισε αρμόδιος του Υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα