Κίνα: Καταρράκτης με νερό από… σωλήνα – Το βίντεο που έγινε viral και η απίθανη εξήγηση

Διαβάζεται σε 2'
Ο καταρράκτης του βουνού Yuntai
Ο καταρράκτης του βουνού Yuntai iStock

Σάλο έχει προκαλέσει η ανακάλυψη για τον πιο διάσημο καταρράκτη της Κίνας, αφού φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν πως τελικά πρόκειται για όχι και τόσο φυσικό φαινόμενο.

Ο πιο διάσημος καταρράκτης της Κίνας έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα viral σε κινεζικά -και όχι μόνο- social media, καθώς όπως φαίνεται η φυσική του ομορφιά δεν είναι και τόσο φυσική.

Οι υπεύθυνοι του κινεζικού πάρκου ομολόγησαν ότι πρόσθεσαν μια “μικρή βελτίωση” στον ψηλότερο καταρράκτη της χώρας, μετά τον σάλο που προκάλεσε βίντεο ενός πεζοπόρου, το οποίο αποκάλυψε πως ο εντυπωσιακός καταρράκτης τροφοδοτείται στην πραγματικότητα από έναν μεγάλο σωλήνα που είναι κρυμμένος στον βράχο.

Οι αξιωματούχοι του Γεωπάρκου του βουνού Yuntai, μιας περιοχής που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, έκαναν μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας ως ο ίδιος ο καταρράκτης! Ανέφεραν μάλιστα πως έκαναν τη μικρή αυτή “βελτίωση” κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι το ταξίδι τους άξιζε τον κόπο.

Δεν περίμενα να τους συναντήσω όλους με αυτόν τον τρόπο. Ως εποχιακό τοπίο δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στην πιο όμορφη μορφή μου κάθε φορά που έρχεστε να με δείτε“, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Στην κεντρική επαρχία Henan, οι καταρράκτες Yuntai ύψους 312 μέτρων βρίσκονται μέσα στο Γεωπάρκο του βουνού Yuntai, ένα Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Εκατομμύρια επισκέπτες ταξιδεύουν εκεί κάθε χρόνο, γοητευμένοι από τους γεωλογικούς σχηματισμούς που χρονολογούνται πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν στο CCTV ότι το νερό που χρησιμοποίησαν στους καταρράκτες ήταν νερό πηγής, προσθέτοντας ότι δεν θα έβλαπταν ποτέ το φυσικό τοπίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα