Κίνα: Κι άλλος ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλάκια ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με panda

Διαβάζεται σε 3'
Σκύλοι σε ζωολογικό κήπο στην Κίνα βαμμένοι για να μοιάζουν με panda
Σκύλοι σε ζωολογικό κήπο στην Κίνα βαμμένοι για να μοιάζουν με panda

Νέο περιστατικό “μεταμόρφωσης” σκύλων ράτσας Τσόου Τσόου για να μοιάζουν με panda στην Κίνα. Τι απαντά η διοίκηση του ζωολογικού κήπου.

Δύο νέοι “σκύλοι panda” εμφανίστηκαν σε ζωολογικό κήπο της Κίνας, λίγους μήνες μετά την απαράδεκτη κίνηση ζωολογικού κήπου στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής Κίνας να βάψει με μπογιά δύο σκυλιά σε μαύρο και λευκό χρώμα, ώστε να μοιάζουν με panda.

Αυτή τη φορά, τα “σκυλιά panda” εντοπίστηκαν σε ζωολογικό κήπο στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Επισκέπτης του ζωολογικού κήπου έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε πως τα ζώα που έβλεπε μπροστά του δεν ήταν panda αλλά σκυλιά ράτσας Τσόου Τσόου, τα οποία οι υπεύθυνοι είχαν βάψει ώστε να μοιάζουν με την αγαπημένη αρκούδα, σύμβολο της χώρας.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok, έχει γίνει viral, με εκατομμύρια θεάσεις, προκαλώντας εκ νέου σάλο.

Σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε ένας άλλος χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ασπρόμαυρα σκυλιά φαίνονται σε μια περίφραξη δίπλα σε μια πινακίδα που γράφει “ζωγραφισμένα σκυλιά“. “Ονομαζόμαστε ‘Panda Dogs’, κατοικίδια που μοιάζουμε με panda, βαμμένα και ντυμένα από την Chow Chow. Είμαστε ευγενικά, έξυπνα, φιλικά, χαριτωμένα και αξιολάτρευτα!”, αναφέρει η πινακίδα.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου όχι απλά δεν λαμβάνει υπόψιν του τις αντιδράσεις, αλλά δήλωσε μάλιστα ότι τα σκυλιά είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατά του.

“Μπορείτε να το δείτε και από την ονομασία μας, είμαστε τα ‘Ο Παράδεισος των παράξενων ζώων και των χαριτωμένων κατοικιδίων'”, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Sichuan Observation. “Πρόκειται για σκύλους Τσόου Τσόου που ζωγραφίζονται (ως panda), καθώς αυτό είναι μέρος των ειδικοτήτων μας”, πρόσθεσε.

@dailymail A Chinese zoo has sparked fury after it painted dogs black and white and presented them as pandas. A video shared on YouTube shows the puppies with black ears, limbs, and ears and with dark circles around their eyes. Visitors said they became suspicious when the ‘pandas’ started panting in their enclosure. When quizzed, the zoo admitted that they had dyed two Chow Chows, a type of spitz dog from northern China with a thick coat. The zoo, however, has denied they misled people as they never claimed the dogs were pandas, explaining instead they were ‘panda dogs’. #panda #pandas #zoo #dogs #chowchow #animalsoftiktok #news #chinazoo #china ♬ I am sneaking into you Pink Panther Parody – moshimo sound design

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά ζωγραφίζονται για να μοιάζουν με panda ή άλλα άγρια ζώα στην Κίνα.

Τον Μάιο, ένας ζωολογικός κήπος στην ανατολική επαρχία Jiangsu προκάλεσε οργή όταν οι επισκέπτες ανακάλυψαν ότι ζωγράφισε δύο σκύλους με μαύρο και άσπρο χρώμα για να μοιάζουν με τα πάντα. Μετά από εκτεταμένες επικρίσεις, ο ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε το τέχνασμα.

Μια καφετέρια στη νοτιοδυτική πόλη Τσενγκντού δέχθηκε επίσης πυρά το 2019 επειδή προσέφερε στους ανθρώπους μια υπηρεσία βαφής για να κάνουν τα κατοικίδιά τους να μοιάζουν με panda. Και το 2016, καταστήματα κατοικίδιων ζώων στην Γκουανγκντόνγκ πιάστηκαν να πωλούν σκύλους βαμμένους ώστε να μοιάζουν με μινιατούρες τίγρεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα