Κίνα: Οι νέοι μολύνονται εσκεμμένα με Covid – Ο ανορθόδοξος λόγος που το κάνουν

Κίνα: Οι νέοι μολύνονται εσκεμμένα με Covid – Ο ανορθόδοξος λόγος που το κάνουν
Έξαρση κορονοϊού στην Κίνα AP

Η επιβαρυμμένη υγεία των ηλικιωμένων, σε συνδυασμό με το χάος που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κίνας, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους νέους, που "παλεύουν" να κολλήσουν εσκεμμένα Covid.

Η ξαφνική παραίτηση της στρατηγικής “μηδενικής Covid” που αποφασίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση, είχε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξήθηκαν, το ίδιο και οι θάνατοι.

Το σύστημα υγείας της χώρας είναι αδύναμο για να στηρίξει τον μεγάλο όγκο ασθενών που συρρέουν στα νοσοκομεία, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τους φροντίζουν -σχετικά- ακόμη και σε φορεία, που είναι τοποθετημένα στους δρόμους.

Οι εικόνες αυτές φαίνεται πως δεν περνούν απαρατήρητες από τους νέους ανθρώπους, που βρήκαν έναν σχετικά ανορθόδοξο τρόπο για να αποτρέψουν τα χειρότερα, κυρίως για την υγεία των ηλικιωμένων.

“Το ξέσπασμα θα επιστρέψει ξανά. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να βασίζονται στη μοίρα τους, δήλωσε στο BBC ο Τσεν, ο 85χρονος πατέρας του οποίου χρειάστηκε να νοσηλευτεί, κάτι που πρακτικά αποδείχθηκε πολύ δύσκολο. Ο ίδιος κατάφερε να βρει ένα κρεβάτι για τον πατέρα του χρησιμοποιώντας τις επαφές που είχε.

Πολλοί είναι εκείνοι που δήλωσαν στο BBC ότι εκτίθενται οικειοθελώς στον ιό. Ένας 27χρονος, κάτοικος της Σαγκάη, επέλεξε να μην κάνει κανένα από τα κινεζικά εμβόλια και κόλλησε εσκεμμένα κορονοϊό.

“Επειδή δεν θέλω να αλλάξω το πρόγραμμα των διακοπών μου, μπορώ να βεβαιωθώ ότι θα αναρρώσω και δεν θα μολυνθώ ξανά κατά τη διάρκειά τους, αν ελέγχω σκόπιμα πότε θα μολυνθώ”.

Παραδέχεται ότι δεν περίμενε τους μυϊκούς πόνους που προέκυψαν με τη μόλυνση, αλλά λέει ότι τα συμπτώματα ήταν σε μεγάλο βαθμό τα αναμενόμενα.

Μια 26χρονη, εξίσου κάτοικος της Σαγκάη, δήλωσε ότι επισκέφτηκε τη φίλη της που είχε νοσήσει με κορονοϊό, προκειμένου να κολλήσει κι εκείνη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο “ρόδινα” όσο τα περίμενε. “Νόμιζα ότι θα ήταν σαν να κρυολόγησα, αλλά ήταν πολύ πιο οδυνηρό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα