Κίνα: Οργή για τον θάνατο 14χρονης σε κέντρο καραντίνας για κορονοϊό

Κίνα: Οργή για τον θάνατο 14χρονης σε κέντρο καραντίνας για κορονοϊό
AP

Μια 14χρονη πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά της σε κέντρο καραντίνας για κορονοϊό στην Κίνα. Αδιαφορία καταγγέλλει η οικογένειά της ενώ ο θάνατός της έχει προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα.

Απονομή δικαιοσύνης ζητεί  η οικογένεια μιας 14χρονης στην Κίνα η οποία πέθανε αφού μπήκε σε κέντρο καραντίνας για κορονοϊό, λέγοντας ότι οι εκκλήσεις τους για ιατρική βοήθεια αγνοήθηκαν.

Ο Guo Jingjing, 14 ετών, ανέβασε πυρετό δύο ημέρες αφότου μεταφέρθηκε στο κέντρο την περασμένη Παρασκευή.

Τα βίντεο με το κοριστάκι να τρέμει σε ένα κρεβάτι προκάλεσε κατακραυγή στα social media της χώρας, η οποία εχει υιοθετήσει αυστηρούς ελέγχους κατά της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφής η αιτία θανάτου του κοριτσιού ενώ η οικογένεια καταγγέλλει αδιαφορία για το κορίτσι απο την πλευρά των εργαζομένων στο κέντρο.

O πατέρας της 14χρονης  κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι απέτυχαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την κόρη του, ενώ η κατάστασή της συνέχιζε να επιδεινώνεται.

Η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού επιδεινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλα ήταν πια μη αναστρέψιμη.

Ο θάνατος της Jingjing και οι συνθήκες γύρω από αυτόν προκάλεσαν έκρηξη οργής στο διαδίκτυο, με πολίτες να εκφράζουν το θυμό τους και να επικρίνουν την πολιτική του Προέδρου Σι για τον κορονοϊό.

Στην Κίνα οι κανονισμοί για τον κορονοϊό ορίζουν ότι όποιος έχει μολυνθεί ή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα, πρέπει να σταλεί σε κέντρο καραντίνας.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η 14χρονη είχε μολυνθεί ή είχε μπει σε καραντίνα μετά από επαφή με κρούσμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα