Κίνα: Πήραν σηκωτό τον πρώην πρόεδρο της χώρας από το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνα: Πήραν σηκωτό τον πρώην πρόεδρο της χώρας από το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος

Ο Χου Ζιντάο κρίθηκε μάλλον ανεπιθύμητος και ουσιαστικά εκδιώχθηκε από το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Με έναν όχι και τόσο κομψό τρόπο ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο απομακρύνθηκε από την αίθουσα στην οποία διεξαγόταν το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

Οπως μπορείτε να δείτε και στο video δύο άλλα μέλη του κόμματος πλησιάζουν από πίσω τον Ζιντάο και εν τέλει τον απομακρύνουν παρά τη φανερή απροθυμία του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Κίνα ο Ζιντάνο δεν συγκαταλέγεται στους φανατικούς υποστηρικτές του νυν προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Για το περιστατικό δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση ούτε υπάρχει προσώρας περισσότερη ενημέρωση.

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο Ζιντάο απομακρύνθηκε λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για τη συνταγματική τροποποίηση με την οποία δεν φαίνεται να συμφωνεί.

“Λόγους υγείας” επικαλούνται κρατικά μέσα

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του, τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αιτία της απροσδόκητης αυτής σκηνής ήταν ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν αισθανόταν καλά».

«Ο Χου Τζιντάο επέμεινε να παρευρεθεί στην τελετή λήξης…παρά το γεγονός ότι πρόσφατα βρισκόταν σε ανάρρωση», διαβεβαιώνει το πρακτορείο Νέα Κίνα στο Twitter.

«Καθώς δεν αισθανόταν καλά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η ομάδα του, για το καλό της υγείας του, τον συνόδευσε σε διπλανή αίθουσα για να ξεκουραστεί. Τώρα, είναι πολύ καλύτερα», διευκρίνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όμως, η σκηνή, που μαγνητοσκοπήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), δεν μεταδόθηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, που δεν αναφέρθηκαν αρχικά στο θέμα. Παράλληλα, κάθε πρόσφατη αναφορά στο όνομα του πρώην προέδρου λογοκρίθηκε και απαλείφθηκε από το κινεζικό διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα