Κίνα: Συνάντηση Λαβρόφ με τον Κινέζο ΥΠΕΞ – Συμφωνία για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών

Κίνα: Συνάντηση Λαβρόφ με τον Κινέζο ΥΠΕΞ – Συμφωνία για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ AP

Η Μόσχα και το Πεκίνο συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους μετά τη συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και του Κινέζου ομολόγου του Ουάνγκ Γι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην επαρχία Ανχούι, στην ανατολική Κίνα, μετέδωσε το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους σήμερα στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, εν μέσω «δύσκολων διεθνών συνθηκών», όπως τις χαρακτήρισε η Μόσχα.

Το Interfax ανέφερε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την οικοδόμηση συντονισμού σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και την διατύπωση ενιαίας θέσης για διεθνείς υποθέσεις.

Οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας έχουν «αντέξει τη δοκιμασία της διεθνούς αναταραχής» και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι όταν συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του σήμερα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix TV.

Ήταν η πρώτη συνάντηση δια ζώσης του Γουάνγκ με τον Σεργκέι Λαβρόφ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο κ. Λαβρόφ και κορυφαία στελέχη της διπλωματίας των υπολοίπων έξι χωρών οι οποίες γειτονεύουν με το Αφγανιστάν (πέραν της Ρωσίας και της Κίνας: του Πακιστάν, του Ιράν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν), καθώς και ο επικεφαλής της διπλωματίας των Ταλιμπάν, αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα και αύριο σε σύνοδο για την κατάσταση στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε φωτογραφίες από την άφιξη του Λαβρόφ στην ανατολική πόλη Χουανγκσάν, δημοσιεύοντας φωτογραφίες των αντιπροσώπων με προστατευτικές στολές λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα