Κύπρος: Απάντηση ΔΗΣΥ σε Χριστοδουλίδη – “Ολίσθημα και περιφρόνηση προς τη Δημοκρατία”

Κύπρος: Απάντηση ΔΗΣΥ σε Χριστοδουλίδη – “Ολίσθημα και περιφρόνηση προς τη Δημοκρατία”
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης EUROKINISSI

Ανακοίνωση-απάντηση του Δημοκρατικού Συναγερμού στη δήλωση παραίτησης Χριστοδουλίδη από τη θέση του ΥΠΕΞ. "Του δόθηκε κάθε ευκαιρία".

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά στον Νίκο Χριστοδουλίδη και στη δήλωση με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Εξωτερικών εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Στον κ. Χριστοδουλίδη δόθηκε κάθε ευκαιρία να λειτουργήσει μέσα στο κόμμα που τον εξέθρεψε και τον ανέδειξε αντί να αποφασίσει μία άλλη πορεία”, αναφέρεται σχετικά, με το κυβερνών κόμμα της Κύπρου να προσθέτει: “Δόθηκε και η επιλογή της δημοκρατικής εκλογής, όπου τα 51.000 μέλη μας θα επιλέξουν ελεύθερα. Ο χαρακτηρισμός μίας τέτοιας διαδικασίας ως “ζούγκλα και αναρχία” αποτελεί ολίσθημα που δείχνει περιφρόνηση προς τη βάση και τη Δημοκρατία.

Η επιλογή αυτή παραμένει ανοικτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει μνήμη και κρίση. Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψει να στρωθεί το χαλί στο ΑΚΕΛ, ούτε να επαναληφθεί το 2003.

Εμείς συνεχίζουμε. Ενωμένοι και δυνατοί. Με την πεποίθηση ότι το συμφέρον της πατρίδας περνά μέσα από έναν Δημοκρατικό Συναγερμό ισχυρό και νικητή. Η ομοψυχία μας θα είναι και πάλι η καλύτερη απάντηση”.

Σήμερα η υποβολή ενδιαφέροντος

Η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από μέλη του κυβερνώντος κόμματος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ ως προς το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2023 διεξάγεται σήμερα, στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στην οδό Πινδάρου, στη Λευκωσία.

Η διαδικασία πραγματοποιείται από τις 09:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12:00 στο Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης», Αίθουσα «Κερύνεια», στον 3ο όροφο.

Δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11η Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΔΗΣΥ στις 3 Ιανουαρίου 2022, για την υποβολή ενδιαφέροντος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2023, με βάση το Άρθρο 10.1.7. και το Άρθρο 30.4 του Καταστατικού, το Ανώτατο Συμβούλιο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του κόμματος σε προεδρικές εκλογές και δύναται να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από το Παγκύπριο Συνέδριο.

Ως εκ τούτου, το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα