Κύπρος: Απόπειρα “τρομοκρατικής επίθεσης” του Ιράν εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών

Κύπρος: Απόπειρα “τρομοκρατικής επίθεσης” του Ιράν εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών
Κυπριακή Αστυνομία Petros Karadjias/AP Photo

Στο στόχαστρο του Ιράν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, Τέντι Σάγκι.

Το Ιράν επιχείρησε να πραγματοποιήσει “τρομοκρατική επίθεση” με στόχο Ισραηλινούς επιχειρηματίες στην Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης τη Δευτέρα, μετά από αναφορές που έκαναν λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού-Κύπριου δισεκατομμυριούχου Τέντι Σάγκι.

«Δεν πρόκειται για εγκληματικό περιστατικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, Ματάν Σίντι. Ο Σάγκι, πρόσθεσε, «δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης».

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο 38χρονος εκτελεστής, που είναι πολίτης του Αζερμπαϊτζάν και έχει ρωσικό διαβατήριο, είχε στοχοποιήσει τον μεγιστάνα τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, ο οποίος τελευταία έχει κάνει “άνοιγμα” στα διεθνή ακίνητα, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Σάγκι, που είναι και ιδιοκτήτης του Camden Market στο Λονδίνο, ανέρχεται στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα haaretz.com, ο Σάγκι φαίνεται, βάσει των αναφορών των αρχών να είχε στοχοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ιρανικής επιχείρησης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, ωστόσο οι μεταγενέστερες αναφορές των κυπριακών αρχών κατευθύνονται περισσότερο στο ότι η εκτέλεσή του συνδέεται με μια επιχειρηματική διαμάχη.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας του Ισραήλ, Walla, αναφέρουν πως οι υπηρεσίες ασφαλείας της Κύπρου προειδοποίησαν τον Σάγκι να είναι προσεκτικός, συνδέοντας την απειλή για τη ζωή του με πρώην συνεργάτες στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Η έκθεση ανέφερε ότι ο Σάγκι, ο οποίος συνελήφθη πριν από 25 χρόνια για δωροδοκία και απάτη, προσπάθησε τους τελευταίους μήνες να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία του Σάγκι έκανε λόγο για ένα αποτυχημένο ιρανικό τρομοκρατικό περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας πως ο στόχος της δολοφονίας δεν είναι ο επιχειρηματίας αλλά οι Ισραηλινοί στην Κύπρο. “Δυστυχώς, είναι τόσο εύκολο να δημοσιευθούν εσφαλμένες πληροφορίες και να καταστραφεί το όνομα ενός ατόμου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το “Channel 12″ με τη σειρά του ανέφερε ότι ο δολοφόνος ήταν προφανώς μέλος μιας ομάδας που σχεδίαζε να επιτεθεί στον Σάγκι και εισήλθε μέσω της τουρκικής πλευράς στην Κύπρο, φτάνοντας στην ελληνική πλευρά. Ενώ λάμβανε χώρα ένα πάρτι για μία από τις κόρες του Σάγκι, ένα ύποπτο άτομο εθεάθη στην περιοχή της κατοικίας του και οι Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας του ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία.

Τέλος, σύμφωνα με ορισμένες κυπριακές αναφορές, ο ανώνυμος δολοφόνος πιθανόν να ήταν μέλος της ρωσικής μαφίας. Συνελήφθη με όπλο και σιγαστήρα στο όχημά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα