Κύπρος: Σε ύφεση η φωτιά στη Λεμεσό – Δύο Canadair έστειλε η Ελλάδα

Κύπρος: Σε ύφεση η φωτιά στη Λεμεσό – Δύο Canadair έστειλε η Ελλάδα
Ρίψη από αέρος στη φωτιά της Λεμεσού Philippos Christou/AP Photo

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Λεμεσό της Κύπρου, αν και υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα. Δύο αεροσκάφη αποστέλλει η Ελλάδα.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Φασούλας-Αψιού, ενώ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας RescEU, προκειμένου να σπεύσουν προς βοήθεια άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη «μάχη» της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αποστέλλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Συγκεκριμένα, επειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού αξιολόγησαν το βράδυ της Κυριακής αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα