Κύπρος: Συνελήφθη η φίλη της 35χρονης που δολοφονήθηκε – Καταζητείται ο 25χρονος

Κύπρος: Συνελήφθη η φίλη της 35χρονης που δολοφονήθηκε – Καταζητείται ο 25χρονος
Περιπολικό της Αστυνομίας στην Κύπρο (Φωτογραφία αρχείου) P Photo/Petros Karadjias

Φόνο εκ προμελέτης "βλέπουν" οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου για την άγρια δολοφονία της 35χρονης, με ύποπτο έναν 25χρονο Τούρκο. Η κατάθεση της 30χρονης φίλης της, που της έκλεινε ραντεβού.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης της οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (08/05) η 30χρονη Ουκρανή, φίλη της 35χρονης η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη σε διαμέρισμα στη Λεμεσό τα ξημερώματα της Κυριακής (07/05) στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως βασικός ύποπτος του άγριου φονικού είναι ένας 25χρονος Τούρκος που καταζητείται, καθώς φέρεται να ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews.com, η 30χρονη συνελήφθη χθες το βράδυ ως ύποπτη για τα αδίκημα εκμετάλλευσης πορνών άρθρο 164 (1). Πρόκειται για πρόσωπο που διευθετούσε ραντεβού με άνδρες για το θύμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ύποπτη σε κατάθεση της ανέφερε ότι το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από την ίδια τις τελευταίες 15 ημέρες για το πόσο των 40 ευρώ την ημέρα και σε αυτό διέμενε η 35χρονη. Το πιο πάνω πόσο το έδινε το θύμα στην 30χρονη και αυτή στον διαχειριστή.

Η ύποπτη είπε ακόμη ότι λάμβανε το ποσό των 50 ευρώ την ημέρα από το θύμα, μόνο κατά τις ημέρες που θα διαχειρίζονταν τα ραντεβού της, ανεξάρτητα από τους πόσους πελάτες θα εξυπηρετούσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 30χρονη διαχειριζόταν λογαριασμό μέσω της εφαρμογής “Παζαράκι” για την 35χρονη φίλη της. Επίσης, φαίνεται να συνεργάζόταν και με άλλη κοπέλα για την οποία η ύποπτη της διευθετούσε ραντεβού για παροχή ερωτικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε η λοχίας που εξετάζει την υπόθεση, Λευκή Κυριάκου, αναμένεται να ληφθούν 15 καταθέσεις και να γίνουν εξετάσεις στα αρχεία του υπολογιστή και του ακινήτου της ύποπτης. Το αίτημα περιορίστηκε στις 4 ημέρες με την δικηγόρο της ύποπτης να μην φέρει ένταση στην κράτησης της. Το Δικαστήριο ενέκρινε και διέταξε την κράτηση της 30χρονης για περίοδο 4 ημερών.

Ένταλμα σύλληψης για τον 25χρονο

Σύμφωνα με το Sigmalive.com, για την υπόθεση, που αφορά φόνο εκ προμελέτης, εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον 25χρονου, στη βάση τεκμηρίων που εντόπισαν οι αστυνομικοί ανακριτές και που τον φέρουν ως το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε το θύμα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι ο καταζητούμενος είναι Κούρδος εκ Τουρκίας, που βρισκόταν νόμιμα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκκρεμούσε αίτηση του για πολιτικό άσυλο.

«Όπως φαίνεται είχε διευθετηθεί κάποιο ραντεβού μέσω τρίτου προσώπου για να συνευρεθούν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Συνελήφθη και η φίλη της 35χρονης για άλλα αδικήματα» ανέφερε ο κ. Κυριάκου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Cyprus Times, η γυναίκα εντοπίστηκε δεμένη με πλαστικό καλώδιο, ήταν φιμωμένη με πετσέτα ενώ έφερε εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Τι διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές

Όπως κατέδειξε η αυτοψία που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές, το έγκλημα φαίνεται να διαπράχθηκε τέσσερις με επτά ώρες πριν η άτυχη κοπέλα εντοπιστεί νεκρή.

«Λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα διαχειριστής διαμερισμάτων στην περιοχή Γερμασόγειας μαζί με άλλο πρόσωπο, αναζήτησαν 35χρονη η οποία διέμενε τις τελευταίες μέρες στο συγκρότημα διαμερισμάτων. Δεν ανταποκρινόταν και ως εκ τούτου άνοιξαν το διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε η 35χρονη νεκρή στο έδαφος. Από τις επιτόπιες εξετάσεις διαφάνηκε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, αφού το θύμα βρέθηκε δεμένο με πλαστικά κορδόνια καλωδίων, όπως και άλλα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή αμέσως κατέδειξαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια» είπε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Ο κύριος Κυριάκου υπέδειξε ότι η Αστυνομία οδηγήθηκε στον 25χρονο από καταθέσεις που λήφθηκαν και τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή. Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν προσωπικά του αντικείμενα που πιθανόν άφησε πίσω του χωρίς να το καταλάβει.

«Από εξετάσεις που έγιναν, καταθέσεις που λήφθηκαν αλλά και τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης» είπε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα