Κύπρος: Τοίχος εντός Γυμνασίου απομονώνει μαθητές με παραβατική συμπεριφορά – Μεγάλες αντιδράσεις

Διαβάζεται σε 2'
Κύπρος: Τοίχος εντός Γυμνασίου απομονώνει μαθητές με παραβατική συμπεριφορά – Μεγάλες αντιδράσεις
Philenews.gr

Tεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το εναλλακτικό σχολείο για τους μαθητές με ακραία παραβατική συμπεριφορά εντός του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Εντείνεται ο σάλος που έχει ξεσπάσει μετά από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου να λειτουργήσει το εναλλακτικό σχολείο για τους μαθητές με ακραία παραβατική συμπεριφορά εντός του Παγκυπρίου Γυμνασίου, αφού οι καθηγητές μέσω της ΟΕΛΜΕΚ δεν αποκλείουν τη λήψη αντιδραστικών μέτρων.

Οι φωτογραφίες τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα το Philenews.com δείχνουν τον περιβόητο τοίχο, ο οποίος διαχωρίζει το Παγκύπριο από τη μονάδα για τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά. Οι εικόνες oμιλούν από μόνες τους και δικαιολογούν τις αντιδράσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή όταν άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα για τη δημιουργία του τοίχου που φτιάχνεται για να χωρίζει τα παιδιά, τα οποία θα φοιτούν στον εναλλακτικό πρόγραμμα, από εκείνα που φοιτούν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ενώ και οι μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου είχαν προβεί σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο.

Μάλιστα, η ΟΕΛΜΕΚ χαρακτηρίζει μετά από επιτόπια επίσκεψη, εντελώς ακατάλληλο το χώρο του εναλλακτικού σχολείου. «Δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί. Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα», υπογραμμίζει η ΟΕΛΜΕΚ.

Δείτε φωτογραφίες

Philenews.gr
Philenews.gr
Philenews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα