Κυρώσεις στον Άσαντ για να σταματήσει η σφαγή

default image

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ενέκρινε σειρά κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. "Πράσινο φως" και για διεθνή επέμβαση αν δεν σταματήσει η καταστολή (Vid)

Ο κύβος ερρίφθη για το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, καθώς η συνεχιζόμενη σφαγή των διαδηλωτών προκάλεσε την αντίδραση του Αραβικού Συνδέσμου, ο οποίος ενέκρινε την Κυριακή οικονομικές κυρώσεις κατά της χώρας.

Τις κυρώσεις προς τη Δαμασκό ενέκριναν 19 από τα συνολικά 22 μέλη του Συνδέσμου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ταξιδιωτική απαγόρευση σε ανώτατους Σύρους αξιωματούχους, πάγωμα των καταθέσεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ, παύση των συναλλαγών με την κεντρική τράπεζα της Συρίας και διακοπή των επενδύσεων στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ αλ-Τάνι μετά την έκτακτη σύνοδο των Αράβων ΥΠΕΞ στο Κάιρο, σε περίπτωση που οι Άραβες δεν καταφέρουν να βάλουν τέλος στην κρίση, άλλες ξένες δυνάμεις μπορούν να επέμβουν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος είχε νωρίτερα ξεκαθαρίσει ότι στόχος του Συνδέσμου είναι να μην υπάρξει παρέμβαση, ωστόσο πλέον δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τελικά.

“Εργαζόμαστε για να αποφύγουμε μια επέμβαση, ανάλογη με αυτή στη Λιβύη”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα