Κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Γάζα – Παραμένουν μεγάλες οι ανάγκες

Διαβάζεται σε 2'
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα AP

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια φτάνουν στη Γάζα, όπου οι ανάγκες των αμάχων είναι τεράστιες. Μπάιντεν και Σίσι δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν την βοήθεια.

Περισσότερα από 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια κατάφεραν να εισέλθουν στη Γάζα την Κυριακή (29/10), το μεγαλύτερο κονβόι βοήθειας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις η βοήθεια εξακολουθεί να απέχει απελπιστικά πολύ από τις ανάγκες που χρειάζεται να καλύψουν οι άνθρωποι στη Γάζα.

Ενδεικτικό της απελπισίας που επικρατεί είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες για να πάρουν αλεύρι και βασικά προϊόντα υγιεινής από αποθήκες του ΟΗΕ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τους 8.000, κυρίως γυναίκες και ανήλικοι, καθώς τα ισραηλινά άρματα μάχης και το πεζικό συνέχισαν αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλεσε “δεύτερο στάδιο” του πολέμου.

Μπάιντεν και Σίσι δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν και να αυξάνουν την βοήθεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δεσμεύτηκαν για “τη σημαντική επιτάχυνση και αύξηση της βοήθειας που εισρέει στη Γάζα, αρχής γενομένης από σήμερα και στη συνέχεια συνεχώς”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν και ο Σίσι συζήτησαν επιπλέοντη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων, του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της διασφάλισης ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν θα εκτοπιστούν στην Αίγυπτο ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα