Κωνσταντινούπολη: “Ήθελαν να χρεωθεί τη νοσηλεία, επιστρέφει οδικώς” λέει ο πατέρας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε

Κωνσταντινούπολη: “Ήθελαν να χρεωθεί τη νοσηλεία, επιστρέφει οδικώς” λέει ο πατέρας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη AP Photo/Francisco Seco

Τις στιγμές αγωνίας που βίωσε ακούγοντας την είδηση από την Τουρκία όπου βρισκόταν η κόρη του, καθώς και τις δυσκολίες που η ίδια αντιμετωπίζει στη νοσηλεία της περιέγραψε ο πατέρας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης.

Τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε η οικογένεια της Ελληνίδας η οποία τραυματίστηκε κατά την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη περιέγραψε ο πατέρας της σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Φώτης Δεπώλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ανέφερε είπε πως “είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Το κορίτσι είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Είναι σοκαρισμένο και αυτό με το τραύμα που έχει και το τραύμα που είναι στο πόδι της”, περιγράφοντας στη συνέχεια τις πρώτες στιγμές μετά από την έκρηξη, για τις οποίες συγκλόνισε και η ίδια η γυναίκα όταν κλήθηκε να μιλήσει για όσα έζησε:

“Πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά τις πρώτες ώρες έλεγαν πως δεν υπήρχε Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνό της ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια, αλλά εφόσον είπαν ότι δεν υπήρχε Έλληνας τραυματίας είχαμε ησυχάσει κάπως. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Τρελαθήκαμε όλοι. Το τηλέφωνο ήταν από το προξενείο”.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως ζητήθηκε από την κόρη του να πληρώσει τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο της πόλης και πώς η ίδια αναμένεται να επιστρέψει οδικώς στην Ελλάδα:

Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα. Μου είπαν μετά ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να βγάλουν το τραύμα, αλλά θα τη χρεωθεί η ίδια, όπως θα χρεωθεί και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο”, ανέφερε οργισμένος ο πατέρας της 39χρονης, προσθέτοντας “Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει“.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, που επίσης μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, είπε μεταξύ άλλων πως “η οικογένεια φοβήθηκε και μήπως προσπαθήσουν να μπλέξουν και το παιδί στην έκρηξη”, ενώ συμπλήρωσε πως “Πήρα κατευθείαν τον κ. Πλεύρη, ήταν άμεση η ανταπόκριση και τον ευχαριστώ, ενημερώθηκε ο κ. Δένδιας και η πρεσβεία μας και το παιδί πλέον θα έρθει οδικώς το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για να νοσηλευθεί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα