Κορονοϊός: Αξιωματούχοι στην Κίνα τιμωρήθηκαν γιατί δεν πρόλαβαν νέα έξαρση

Κορονοϊός: Αξιωματούχοι στην Κίνα τιμωρήθηκαν γιατί δεν πρόλαβαν νέα έξαρση
(Li Yibo/Xinhua via AP)

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται ξανά στην Κίνα. Αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν επειδή δεν κατάφεραν να ελέγξουν το ξέσπασμα του ιού στην πόλη Xian.

Αύξηση στις μολύνσεις από κορονοϊό αναφέρεται στην κινεζική πόλη Xian, που βρίσκεται ήδη εδώ και τρεις ημέρες σε lockdown.

Στη Xian, που κατοικείται από 13 εκατ. ανθρώπους, εντοπίστηκαν 75 εγχώρια μεταδιδόμενα κρούσματα με επιβεβαιωμένα συμπτώματα την Παρασκευή, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό του έτους και αντιστρέφοντας την πτώση της προηγούμενης ημέρας, έδειξαν επίσημα στοιχεία το Σάββατο.

Η Κίνα στο σύνολό της ανέφερε 140 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για την Παρασκευή, σημειώνοντας αύξηση 62% από 87 κρούσματα την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε το Σάββατο η υγειονομική της αρχή. Από τις νέες μολύνσεις, οι 87 μεταδόθηκαν τοπικά, έναντι 55 την προηγούμενη ημέρα.

Τα κρούσματα στη Xian, στα 330 για την περίοδο μεταξύ 9ης και 24ης Δεκεμβρίου, είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά σε πολλές άλλες χώρες, αλλά η πόλη έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα σύμφωνα με την πολιτική του Πεκίνου για περιορισμό της τοπικής μετάδοσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα .

Xian: Αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν επειδή δεν κατάφεραν να ελέγξουν το ξέσπασμα του ιού

Αξιωματούχοι στη Xian αντιμετωπίζουν τιμωρία επειδή «δεν έκαναν καλή δουλειά» στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian.

Ένα πρόσφατο ξέσπασμα του κορονοϊού στην πόλη, όχι μόνο οδήγησε σε αυστηρό lockdown αλλά και έθεσε σε κίνδυνο τις μετακινήσεις μέσα και έξω από την πόλη. Όλες οι πτήσεις εσωτερικού ανεστάλησαν αφού οι ειδικοί εντόπισαν την προέλευση της επιδημίας σε επιβατικό αεροπλάνο που έφτασε από το Πακιστάν.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή από την Επιθεώρηση Πειθαρχίας, δήλωσε ότι 26 αξιωματούχοι στο Xian θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για το πρόσφατο ξέσπασμα. Σε μια δήλωση, ανέφερε για όλους ότι απέτυχαν να “προλάβουν και να ελέγξουν τον ιό” αλλά δεν αποκάλυψαν ποιες τιμωρίες θα τους επιβάλλονταν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα