Κορονοϊός – Γαλλία: Κολοσσιαία δάνεια από το κράτος σε Air France και Renault

Κορονοϊός – Γαλλία: Κολοσσιαία δάνεια από το κράτος σε Air France και Renault
AP Photo/Christophe Ena

H γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει δυναμικά την Air France και την Renault για να αντέξουν την τεράστια κρίση του κορονοϊού, μέσα από δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κορονοϊός έχει τσακίσει τόσο την Air France όσο και την αυτοκινητοβιομηχανία της Renault και η γαλλική κυβέρνηση έρχεται να δώσει σε αμφότερες μία σημαντική χείρα βοηθείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ ανακοίνωσε την παροχή πακέτου ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Air France, με τα 4 δισεκατομμύρια να προέρχονται από τραπεζικά δάνεια για τα οποία έχει μπει εγγυητής το κράτος και το υπόλοιπο ποσό των 3 δις.ευρώ να δίνεται απευθείας από το κράτος.

“Τα αεροπλάνα της Air France είναι γειωμένα, επομένως πρέπει να υποστηρίξουμε την Air France”, δήλωσε ο υπουργός στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό “TF1”, ενώ πρόσθεσε ότι η ενίσχυση θα φέρει όρους που απαιτούν από την αεροπορική εταιρεία να “γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον αεροπορική εταιρεία του πλανήτη”.

AP Photo/Thibault Camus

Επιπλέον, η KLM, η ολλανδική θυγατρική της Air France, θα λάβει ένα ποσό μεταξύ 2 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Βόπκε Χούκστρα.

Όσον αφορά στην Renault, ο Λε Μερ έκανε γνωστό πως επεξεργάζεται ένα πακέτο τραπεζικού δανείου ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο εγγυάται το γαλλικό κράτος, που διατηρεί μετοχές τόσο στη Renault όσο και στην Air France.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα