Κορονοϊός: Πάνω από 11.000 νεκροί στη Βρετανία

Κορονοϊός: Πάνω από 11.000 νεκροί στη Βρετανία
Ασθενοφόρο του νοσοκομείου St Thomas AP Photo/Alberto Pezzali

Ξεπέρασε τους 11.000 νεκρούς από τον κορονοϊό η Μεγάλη Βρετανία, μετά τα 717 νέα θύματα που προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα.

Οι ασθενείς με κορονοϊό που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 717 στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε περισσότερους από 11.000.

Στο Μάντσεστερ είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νοσοκομείο Nightingale, που κατασκευάστηκε μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες, με δυνατότητα να δεχθεί 750 ασθενείς που δεν θα χρειαστούν εισαγωγή σε εντατική, ωστόσο, θα πρέπει να δεχθούν νοσοκομειακή φροντίδα.

Το πότε θα ξεκινήσει η υποδοχή των πρώτων ασθενών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Παρόμοια νοσοκομεία κατασκευάζονται στο Μπρίστολ, στο Χάρογκεϊτ, στο Γουέρσαϊντ και στο Έξετερ.

Παράλληλα, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται η επανεξέταση των μέτρων του lockdown, με την βρετανική κυβέρνηση να γνωστοποιεί ότι θέλει να βεβαιωθεί πως έχει απέλθει η κορύφωση των περιστατικών της πανδημίας, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για χαλάρωση των περιορισμών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα