Κορονοϊός: Προς “πάγωμα” το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορονοϊός: Προς “πάγωμα” το εμβόλιο της AstraZeneca
Δοκιμή για το εμβόλιο του κορονοϊού AP

Εντοπίστηκε δεύτερο άτομο με παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Η γυναίκα εμφάνισε μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό.

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο “παγώματος” της διαδικασίας, βρίσκεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό της AstraZeneca, καθώς υπήρξε και δεύτερο άτομο με παρενέργειες, κατά τις δοκιμές που γίνονται.

Πρόκειται για μια γυναίκα, όπως αναφέρουν οι New York Times, που συμμετείχε στις δοκιμές στη Βρετανία και εμφάνισε μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό. Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η παρενέργεια αυτή είναι σπάνια, αλλά σοβαρή, και οι ειδικοί δήλωσαν ότι θεωρείται αμφίβολη η συνέχεια των δοκιμών για το εμβόλιο της AstraZeneca ενάντια στον κορονοϊό, οι οποίες να σημειωθεί ότι έχουν σταματήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση της AstraZeneca αναφέρει πως στόχος της είναι εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, όριο που θέτει και ο αμερικανικός οργανισμός FDA στις οδηγίες του. Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κορονοϊό.

«Αν υπάρχουν δύο περιπτώσεις, τότε αρχίζει να μοιάζει με ένα επικίνδυνο μοτίβο» δήλωσε ο Μαρκ Σλίφκα, ειδικός εμβολίων της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε περίπωση που βρεθεί τρίτη περίπτωση παρενέργειας, οι δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο θα πρέπει να σταματήσουν. Η AstraZeneca αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά δοκιμές του εμβολίου λόγω της πίεσης που δέχεται για να ενημερώνει για την πρόοδο αυτών από τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει το συγκεκριμένο πειραματικό εμβόλιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα