Kορονοϊός – Ρωσία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 60 ετών

Kορονοϊός – Ρωσία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 60 ετών
Εμβολιασμός Shutterstock

Στην καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για άτομα άνω των 60 ετών, με χρόνιες παθήσεις, προχωρά η Ρωσία.

Στην Αγία Πετρούπολη καθιερώνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για άτομα άνω των 60 ετών και για άτομα με χρόνιες παθήσεις, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε η επικεφαλής της κρατικής υγειονομικής επιθεώρησης της Αγίας Πετρούπολης Ναταλία Μπασκέτοβα.

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός και σε εργαζόμενους στη βιομηχανία, την παραγωγή προϊόντων, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τις μεταφορές και τις υποδομές μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Πούλκοβο, του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών, των θαλάσσιων λιμένων και του προσωπικού των πλοίων.

Εμβολιασμένοι πρέπει να είναι και οι φοιτητές άνω των 18 ετών που κάνουν πρακτική άσκηση εκτός των ιδρυμάτων τους.

Ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου και με την δεύτερη έως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να εμβολιασθεί τουλάχιστον το 80% του συνόλου του εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην Αγία Πετρούπολη έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας 735.739 περιπτώσεις μολύνσεων, και 24.640 θάνατοι. Ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, η Αγία Πετρούπολη καταλαμβάνει την δεύτερη θέση μεταξύ των περιοχών της Ρωσίας μετά την Μόσχα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα