Κορονοϊός: Στις ΗΠΑ το πρώτο αεροσκάφος με εξοπλισμό από την Κίνα
Στη Νέα Υόρκη έφτασε το πρώτο αεροπλάνο με ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα, μια αερομεταφορά που οργάνωσε ο γαμπρός του Τραμπ.
- 29 Μαρτίου 2020 19:17
Ένα αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια από την Κίνα έφτασε σήμερα στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη από τις πολλές πτήσεις που πρόκειται να οργανώσει ο Λευκός Οίκος τις επόμενες 30 ημέρες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Το εμπορικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι μεταφέροντας γάντια, στολές και μάσκες που πρόκειται να διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, τις τρεις Πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο και δίνουν αγώνα για να φροντίσουν τους ασθενείς.
Η αερομεταφορά αυτή οργανώθηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος κατάρτισε το «Σχέδιο Αερογέφυρα», μια συνεργασία μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών διανομέων ιατροφαρμακευτικών προϊόντων (McKesson Corp, Cardinal, Owens & Minor, Medline και Henry Schein Inc) και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών θα παραστούν αργότερα σήμερα σε μια συνεδρίαση στον Λευκό Οίκο υπό τον πρόεδρο Τραμπ για να συζητήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας. Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η μεταφορά κρίσιμων ιατρικών εφοδίων που αγόρασαν οι εταιρείες, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα αντί για πλοία, ώστε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης.
Ο πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου γύρω στα μεσάνυχτα απόψε, ώρα Ελλάδας, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ |
|
Το πρώτο αεροπλάνο, η αποστολή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων) μετέφερε 130.000 μάσκες N-95, περίπου 1,8 εκατομμύρια μάσκες και γάντια χειρουργείου, πάνω από 10,3 εκατομμύρια γάντια και 70.000 θερμόμετρα. Η FEMA θα διανείμει τα εφόδια στις τρεις Πολιτείες και σε οίκους ευγηρίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη τη χώρα.
Η πτήση από τη Σαγκάη ήταν η πρώτη από τις περίπου 20 που αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Απριλίου. Τα εφόδια «θα διανεμηθούν με βάση τις ανάγκες», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.