Κορονοϊός: Το Ισραήλ “φρενάρει” την τέταρτη δόση εμβολίου

Κορονοϊός: Το Ισραήλ “φρενάρει” την τέταρτη δόση εμβολίου
Εμβολιασμός στο Ισραήλ AP

Τρεις ημέρες πριν τον εμβολιασμό με την 4η δόση στους άνω των 60 ετών, οι αρχές του Ισραήλ αποφάσισαν τη διακοπή του.

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που προγραμμάτισε την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να “φρενάρουν” τους εμβολιασμούς που θα ξεκινούσαν αύριο, Κυριακή (26/12).

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων ραντεβού μετά από νέα εκτίμηση για την Όμικρον, πως προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Channel 13 στο Ισραήλ, ο Nachman Ash, διευθυντής του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις, καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα που να δείχνουν πως η νοσηλεία από την Όμικρον είναι μικρότερη απ΄ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ηπιότερη νόσος

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, είπε πως δεν έχει ακόμη εγκρίνει την εκστρατεία εμβολιασμού της 4ης δόσης καθώς αναμένονται δεδομένα και από τη Μεγάλη Βρετανία που αποδεικνύουν πως η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από τη Δέλτα.

Μέχρι και 70% λιγότερες πιθανότητες νοσηλείας

Όπως τόνισε, τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεταξύ 50 και 70% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία , συγκριτικά με εκείνους που έχουν προσβληθεί με το στέλεχος Δέλτα, δήλωσε την Πέμπτη η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Βρετανίας.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας της Βρετανίας ενισχύουν τις υπάρχουσες μελέτες που αναφέρουν πως η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές, ωστόσο εξαπλώνεται ταχύτερα και αποφεύγει καλύτερα τα εμβόλια.

“Εάν προκύψουν περισσότερα δεδομένα με το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να στείλουμε το θέμα της 4η δόσης για περισσότερη συζήτηση στις επιτροπές των ειδικών”, ανέφερε στο Channel 13, ο Ash επιβεβαιώνοντας πως η τέταρτη δόση του εμβολίου θα καθυστερήσει στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα