Κορονοϊός – Βρετανία: Νέα εφαρμογή για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων

Κορονοϊός – Βρετανία: Νέα εφαρμογή για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων
Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ Pippa Fowles/10 Downing Street via AP

Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας εφαρμογής που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ατόμων που ενδεχομένως να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η ανθρωπότητα δίνει μάχη μέρα με τη μέρα με τον κορονοϊό και σε αυτό τον αγώνα, η χρήση της τεχνολογίας είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για την καταπολέμηση της ασθένειας που εξαπλώνεται ραγδαία.

Την τελευταία μάλιστα βοήθεια στους Βρετανούς έρχεται να τη δώσει μία εφαρμογή με την ονομασία “NHS app”, καθώς θα είναι σε θέση να εντοπίζει άτομα που πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και να αποτελούν απειλή για να μεταδώσουν τον ιό και στους άλλους.

“Εάν νιώθεις αδιαθεσία έχοντας συμπτώματα του κορονοϊού, μπορείς με ασφάλεια να ενημερώσεις τη νέα εφαρμογή”, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, στο πλαίσιο επίσημης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, και συνέχισε:

“Η εφαρμογή θα στείλει έπειτα μία ειδοποίηση, ανώνυμα, σε άλλους χρήστες της εφαρμογής με τους οποίους έχεις έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και πριν εμφανίσεις συμπτώματα. Οπότε θα ξέρουν και θα μπορούν να δράσουν αναλόγως”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα