Κορονοϊός – Βρετανία: Πάνω απο 62.000 τα κρούσματα σε μία ημέρα

Κορονοϊός – Βρετανία: Πάνω απο 62.000 τα κρούσματα σε μία ημέρα
Lockdown στο Λονδίνο AP

Δραματική η κατάσταση στη Βρετανία όπου περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο τον κορονοϊό μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη 62.322 νέα κρούσματα της COVID-19 και 1.041 θανάτους ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με τον ιό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα επίσημα στοιχεία χθες, Τρίτη, ανέφεραν 60.916 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό και 830 θανάτους.

Η Βρετανία βρίσκεται απο τα ξημερώματα της Τετάρτης σε νέο lockdown. Οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για ψώνια ή για επίσκεψη σε γιατρό.

Όπως και κατά το πρώτο lockdown, την άνοιξη, και αντίθετα από το δεύτερο, τον Νοέμβριο, τα σχολεία έχουν κλείσει και τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεδιδασκαλίας.

Με περισσότερους από 75.000 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19 και η τάση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, ο  πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε το βρετανικό κοινοβούλιο ότι το τέλος του λοκντάουν στην Αγγλία θα απαιτήσει μια «σταδιακή διαδικασία χαλάρωσης», ενώ δεσμεύτηκε πως τα σχολεία θα είναι τα «πρώτα που θα ανοίξουν».

Σε ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου, πριν από την ψηφοφορία των βουλευτών για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει το νέο λοκντάουν τη χρονική στιγμή που το έκανε, λέγοντας πως η νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα