Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί – Ταχύτατα εξαπλώνεται ο ιός

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί – Ταχύτατα εξαπλώνεται ο ιός
Στρατιώτες στη Νότια Κορέα ψεκάζουν σε δρόμο της Σεούλ. AP

Τριάντα νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Κϊνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 3.042. Κλείνει για πρώτη φορά σχολείο στην Αυστραλία μετά την ασθένεια 16χρονου μαθητή.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 30 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Ο δήμος του Πεκίνου έκανε χθες λόγο για 4 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που αφίχθησαν στην Κίνα από την Ιταλία. Η κινεζική πρωτεύουσα καταμετρά πλέον 422 κρούσματα, την ώρα που ιός εξαπλώνεται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός της Κίνας.

Στην πόλη Λαντζού, πρωτεύουσα της Γκανσού, συνολικά 311 επιβάτες πτήσεων στις οποίες επέβαιναν οι φορείς του SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Τουρίστες με μάσκες στο Μουσείου του Λούβρου AP

 

Στη Νότια Κορέα, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν άλλους επτά θανάτους, αυξάνοντας τον απολογισμό σε 42 νεκρούς.

Σε όλη τη χώρα — η οποία συγκαταλεγεται σε αυτές όπου καταμετρώνται οι περισσότεροι ασθενείς εκτός της επικράτειας της Κίνας — καταγράφηκαν εξάλλου 196 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας COVID-19, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε 6.284.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν εντολή για πρώτη φορά να κλείσει σχολείο, καθώς 16χρονος μαθητής έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε ότι το κόστος της περίθαλψης των ασθενών ενδέχεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (589 εκατ. ευρώ).

Οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 60 κρούσματα του κορονοϊού και δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, καθώς η κυβέρνηση του Μόρισον δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας.ση της επιδημίας.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

 

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα