“Κράσαρε” η συνέντευξη του Τραμπ στον Μασκ – Το απρόσμενο κοπλιμένο για τη Χάρις

Διαβάζεται σε 3'
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Στη συζήτηση καλύφθηκαν πολλά ζητήματα με τον Τραμπ και τον Μασκ να αλληλοαποθεώνονται και να μοιράζονται τις πολιτικές τους απόψεις.

O δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ πήρε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) συνέντευξη από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, του οποίου ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης. Η συνομιλία τους ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών, καθώς οι χρήστες αδυνατούσαν να την παρακολουθήσουν στους συνδέσμους που είχαν μοιραστεί οι δύο άνδρες με αποτέλεσμα μία σειρά από θεωρίες να κατακλύσουν σε λίγα λεπτά τα social.

Άμεσα μάλιστα πρώτο trend έγινε η λέξη “crashed” (κράσαρε) με πολλούς χρήστες να καυτηριάζουν με τα σχόλιά τους το γεγονός πως δεν κατέστη δυνατόν για τον ιδιοκτήτη του Twitter να μεταδώσει συνέντευξη στο δίκτυό του… Ο Μασκ απέδωσε την καθυστέρηση σε κυβερνοεπίθεση, ωστόσο δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια. Μερίδα υποστηρικτών του Τραμπ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τα τεχνικά προβλήματα, ισχυριζόμενοι πώς αυτά προέκυψαν επειδή ήταν μεγάλη η συμμετοχή όσων συνδέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση. Περισσότερα πάντως από 25.000 tweets χρησιμοποίησαν τη λέξη “crashed”, σύμφωνα με το Twitter.

Όπως σχολιάζει ο Guardian στη συζήτηση καλύφθηκαν πολλά ζητήματα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τον διευθύνων σύμβουλο της Tesla να αλληλοαποθεώνονται και να μοιράζονται τις πολιτικές τους απόψεις, με τον πρώτο να εξαπολύει όπως ήταν αναμενόμενο νέες σφοδρές επιθέσεις κατά της Κάμαλα Χάρις και του Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ ξεκίνησε συγχαίροντας τον Μασκ για το «σπάσιμο κάθε ρεκόρ» για τον μεγάλο αριθμό ακροατών που μπήκαν στο Χ για να ακούσουν τη συνέντευξη. Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο ρεκόρ αναφερόταν, αν και σύμφωνα με το Χ την συνέντευξη παρακολούθησαν περίπου 1 εκατομμύριο ακροατές.

Ο Μασκ ρώτησε τον Τραμπ για την απόπειρα δολοφονίας σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια. Ο Τραμπ αφού γέλασε είπε ότι «δεν ήταν ευχάριστο» πριν μιλήσει εκτενώς για την εμπειρία του: «Ήταν ένα θαύμα. Αν δεν είχα γυρίσει το κεφάλι μου, δεν θα σου μιλούσα αυτή τη στιγμή, όσο κι αν μου αρέσεις», είπε.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ έφερε τη συζήτησε στο μεταναστευτικό και επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του κατά των “σκληρών” όπως τους χαρακτήρισε ανθρώπων που επιχειρούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ μέσω των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού: «Πρόκεται για ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή για φόνο και για κάθε λογής εγκλήματα, και τους απελευθερώνουν στη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. Σημειώνεται ότι εκτεταμένες έρευνες στις ΗΠΑ δεν έχουν διαπιστώσει καμία σχέση μεταξύ της μετανάστευσης και των υψηλότερων επιπέδων εγκληματικότητας που παρατηρούνται στη χώρα.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στην αντίπαλό του Καμάλα Χάρις την οποία αποκάλεσε «τσάρο των συνόρων» της κυβέρνησης Μπάιντεν (παρόλο που Δημοκρατικοί αξιωματούχοι και ειδικοί στα δικαιώματα των μεταναστών αμφισβήτησαν αυτόν τον χαρακτηρισμό της). Χλεύασε επανειλημμένα τη Χάρις ως «ριζοσπαστική» Δημοκρατική που είχε «καταστρέψει» την Καλιφόρνια όταν υπηρετούσε ως γενική εισαγγελέας της πολιτείας και αργότερα ως γερουσιάστρια.

Ωστόσο δεν παρέλειψε και να κοπλιμεντάρει τη Χάρις, λέγοντας ότι φαινόταν «όμορφη» στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, συγκρίνοντάς την με τη σύζυγό του, Μελάνια….

Η εκστρατεία Χάρις καταδίκασε τη συνέντευξη ως παράδειγμα του «εξτρεμισμού και της επικίνδυνης ατζέντας του Project 2025» του Τραμπ.

«Ολόκληρη η καμπάνια του Τραμπ είναι στην υπηρεσία ανθρώπων όπως ο Έλον Μασκ και ο ίδιος – πλούσιοι με εμμονή με τον εαυτό τους που θα ξεπουλήσουν τη μεσαία τάξη και που δεν μπορούν να κάνουν live streaming το έτος 2024», δήλωσε ο Τζόζεφ Κοστέλο, εκπρόσωπος της καμπάνιας της Χάρις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα