Κρις Χόι: Ο θρύλος της ποδηλασίας έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο

Διαβάζεται σε 2'
Κρις Χόι: Ο θρύλος της ποδηλασίας έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο
EPA/IAN LANGSDON

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του θρύλου της ποδηλασίας Κρις Χόι που πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία, Κρις Χόι, ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος του είναι σε τελικό στάδιο.

Σε συνέντευξή του στους Sunday Times, αποκάλυψε ότι οι γιατροί του είπαν πως έχει από δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής, καθώς ο καρκίνος που ξεκίνησε στον προστάτη του έχει εξαπλωθεί στα οστά, γεγονός που τον κατατάσσει στο στάδιο 4.

Ο Κρις Χόι, ωστόσο, τόνισε μέσω Instagram ότι αισθάνεται «δυνατός, υγιής και θετικός», ευχαριστώντας τον κόσμο για την υποστήριξη. «Προχωράμε μπροστά», έγραψε.

Ο υπουργός Υγείας, Γουές Στρίτινγκ, δήλωσε ότι είναι «συγκλονισμένος» από το θάρρος του Κρις και το «υπέροχο μήνυμα ελπίδας» του, προσθέτοντας ότι «ολόκληρο το έθνος θα τον στηρίζει».

Ο 48χρονος Χόι αποκάλυψε ότι γνωρίζει εδώ και έναν χρόνο ότι ο καρκίνος του είναι ανίατος. Οι όγκοι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας εξέτασης για πόνο στον ώμο.

«Όσο αφύσικο κι αν φαίνεται, αυτό είναι η φύση», δήλωσε στους Sunday Times. «Όλοι γεννιόμαστε και όλοι πεθαίνουμε, αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας».

Ο Κρις Χόι κέρδισε έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια μεταξύ 2004 και 2012, το δεύτερο υψηλότερο σύνολο από οποιονδήποτε Βρετανό Ολυμπιονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα